Ayton alley-oop-om nad hrvatskim košarkašem doveo Sunse do prednosti od 2:0

U drugoj utakmici finala zapadne konferencije NBA lige, Phoenix Sunsi su košem za pobjedu centra Deandrea Aytona, poveli s 2:0 u seriji protiv LA Clippersa.

Sunsi su u ovu seriju ušli puno odmorniji jer su s 4:0 isprašili Denver Nuggetse, a Clippersi su, zbog sedme utakmice protiv Utah Jazza, imali samo dva dana odmora. To se osjetilo i na rezultatu u prve dvije utakmice.

Obje momčadi igraju bez svojih glavnih zvijezda. Sunsima nema Chrisa Paula zbog problema s covid protokolom, a Clippersima je Kawhi Leonard ozljedio koljeno. Tu je priliku za ulazak među najveće vidio Cameron Payne koji je s 29 poena bez izgubljene lopte odlično zamijenio Chrisa Paula i tako doveo Sunse u vodstvo.

Osim njega istaknuo se i, osim košem za pobjedu, Deandre Ayton s 24 poena i 14 skokova, a kod Clippersa taj je bio Paul George s 26 poena. Naši reprezentativci pružili su solidne partije. Dario Šarić ubacio je 11 poena, a Ivica Zubac, preko kojeg je do zakucavanje i ostvareno, upisao je double- double s 14 poena i 11 skokova.



Ukoliko želite pročitati detaljniju analizu o dosadašnjem playoffu, to možete učiniti ovdje.

Komentari