Bandić novcem od donacija kupio materijal za obnovu Zagreba od člana svoje stranke

Srdjan Vrancic / CROPIX

Gradski ured za mjesnu samoupravu odgovorio je RTL televiziji na upit o korištenju sredstava prikupljenih na posebnom računu Grada Zagreba za saniranje posljedica potresa, a na kojem je do sada putem donacija prikupljeno više od 16 milijuna kuna.

Iz njega je vidljivo da je za nabavku građevinskog materijala koji je Grad krenuo dijeliti do sada potrošeno 1,7 milijuna kuna i to putem jednostavne nabave, odnosno bez objave javnog natječaja, pozivom ponuđačima. Također je vidljivo i tko su dobitnici poslova.

Najveći posao u provjerene ruke

Tako je primjerice tvrtka Graditeljstvo Pave Vukelić d.o.o. za nabavu drvene građe dobila iznos od 199.080 kuna, što je ujedno i najveći isplaćeni iznos. Tvrtka nema web stranicu, ali prema podacima iz Sudskog registra osnivač i prokurist je Pave Vukelić, a direktor Stipe Vukelić. Prema podacima FINA-e, tvrtka je osnovana 2014., a 2018. je imala dobit od gotovo dva milijuna kuna. Podaci za lanjsku godinu nisu evidentirani.

Osnivač tvrtke, Pave Vukelić, na internetskim je stranicama stranke Milana Bandića naveden kao kontakt-osoba za ogranak na području Dugog Sela. Uz njegov broj naveden je mail za kontakt, a koji glasi [email protected].



‘Nije riječ o pogodovanju’

Na broj telefona koji je naveden, javio se Pave Vukelić koji je potvrdio kako je i dalje član stranke Milana Bandića te da je od Grada Zagreba dobio posao isporuke drvne građe. “Mi smo u tom poslu 40 godina, iz obrta smo prerasli u firmu. Osim toga zar se ja ne mogu nadmetati na tržištu zato što sam član?”, zapitao se Vukelić u kratkom razgovoru za Telegram.

No tvrdi kako to jedno s drugim nema nikakve veze jer je on sada u mirovini, a tvrtku vodi njegov sin. Valja napomenuti i činjenicu da je Graditeljstvo Pave Vukelić d.o.o. sudjelovalo u renovaciji Bandićeva ureda 2017. godine. Iz sudskog je registra pak vidljivo kako je tada, nekoliko dana prije objave ove informacije, Pave Vukelić odstupio s mjesta direktora.

Inače gospodin je i vijećnik stranke Milana Bandića 365 u Gradskom vijeću Grada Dugog Sela. Mandat koji je ranije stavio u mirovanje, aktivirao je lani u rujnu.

Komentari