BANDIĆ SVOM VOZAČU: Što smo ćapili, ćapnuli smo!

N1

USKOK je mjesecima prisluškivao snimke razgovora iz službenog vozila pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te time došao do ključnih dokaza. Osim Bandićevog vozača Zdravka Krajine, snimke koje je objavio Jutarnji list, pokazuju kako je bivši gradonačelnik i s drugim vozačima razgovarao o aferama. 

Prošle godine u srpnju je s drugim vozačem Ivanom Jurčićem, Bandić razgovarao o policijskim izvidima koji su se provodili protiv Denisa Mohenskog i Zdravka Krajine.

U razgovorima se može čuti kako Jurčić savjetuje šefu kako “ova dvojica ne smiju biti blizu” te je najbolje da sve ide preko “nekog šestog”.

USKOK Krajinu i Mohenskog tereti da su sudjelovali u nezakonitoj dodjeli gradskih štandova i adventskih kućica. “Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina”, rekao je Bandić.



Sudjelovanje Krajine i Mohenskog u pitanje je dovedeno i u ožujku 2020. godine, kada je Bandić snimljen u razgovoru s drugim vozačem Vladimirom Džajom. Džaja je istaknuo da se “Krajina malo zaigrao, a Bandić je ustvrdio kako mu je ‘dao priliku da zaradi pare’. No, priznaje da ih je ‘uvalio sa svojom firmom’, a Deno ih je kontaminirao”.

Bandić je snimljen u razgovoru s Krajinom gdje je rekao: “Što smo ćapili, ćapnuli smo”. No, Krajina je optimističniji pa govori o “950 hiljada koje još uvijek imaju”.

‘Problematična’ zagrebačka Turistička zajednica

Ipak, problematična mu je bila dodjela kućica koje je naručila Turistička zajednica, a koja vrijedi 160 tisuća kuna. Na “problem” je podsjetio i u rujnu te godine.

“Moramo, šefe, vidjeti što ćemo, da otpišemo tih 160 tisuća Turističke ili što ćemo jer to je stvarno naša lova s računa kojom smo im tada izišli u susret kad je bila ona frka”, rekao je  Krajina. Bandić ga je umirivao da je sve u redu.

“To ste vi umjesto Turističke platili?”, upitao je Bandić. On je odgovorio: “Da, bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama”.

“To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit”, naglasio je Bandić.

“Nije to virtualna lova…”, ubacuje se Krajina. “Da, da, to su naše pare”, zaključio je bivši gradonačelnik.

 

Komentari