Barbierijeva supruga: Popio je dvije čaše plavca i probao svog tetejca. Netko ga je prijavio, fantastičan štos

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri uhićen je sinoć jer je u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca u deblo ispred svoje obiteljske kuće u Makarskoj.

“Izlaskom na mjesto događaja zatečen je muškarac koji se dovodi u svezu s ovim događajem, a isti se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će biti provedena i pretraga doma. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Index je razgovarao s njegovom nevjenčanom suprugom. Spremno je rastumačila sinoćnje događaje.

‘Popio je dvije čaše plavca i kao bojnik Domovinskog rata probao svog tetejca’

“Dogodilo se to da je Veljko Barbieri nakon 3 mjeseca izolacije izašao van, proslavio je to s dvije čaše plavca. Izišao je u svoj đardin i kao bojnik Domovinskog rata probao svog tetejca. Nakon 10 minuta je stigla policija i to vam je to”, rekla je gospođa.



Kaže kako se nije radilo o nikakvoj pijanosti.

“Vjerujte, dvije ili tri čaše pravog plavca su bile. Veljko i ja smo se spremali za otvaranje intermedijalnog centra za koji je on pisao. Znate, Domovinski rat, a on je jedan pravi dječak. Popio je dvije čaše vina i kaže: ‘Idem ispucati svog tetejca.’ On za to ima trajnu dozvolu kao časnik Domovinskog rata. Ispucao je to u svom đardinu i netko ga je prijavio. Fantastičan štos”, rekla je kroz smijeh.

Policajci su Barbierija priveli.

“Istina je, odveli su ga u 19:10, napravili uviđaj. Veljko je došao ujutro doma. Sad spava, a onda će raditi dalje na svojim bajkama. U izolaciji je napisao tri knjige”, rekla je nevjenčana supruga Veljka Barbierija.

Kazala je kako su u trenutku pucnjave kod kuće bili samo njih dvoje. Uvjerava da nitko nije bio ugrožen u incidentu.

“Ma kakvi, šta da vam kažem. To je njegovo drvo, u njegovom dvorištu. On je kao i svaki umjetnik jedan vječni dječak, toliko bezazlen”, rekla je Barbierijeva partnerica za Index u telefonskom razgovoru.

Uhićen gastro stručnjak Veljko Barbieri. Pijan pucao u stablo pa policiji predao kalašnjikov, malokalibarsku pušku, plinski pištolj…

Komentari