Barcelona se želi riješiti Cindrića, postao im preskup: Ne žele mu isplaćivati jednu od najviših plaća u momčad

Luka Cindrić/Twitter

Španjolski rukometni prvak Barcelona želi da hrvatski reprezentativac Luka Cindrić napusti klub dvije godine prije isteka ugovora jer mu u sklopu rezanja troškova ne želi isplaćivati “jednu od najviših plaća u momčadi”, rekao je klupski dužnosnik na konferenciji za medije.

“Nemamo nikakvu pritužbu na njegovo ponašanje, ali smo razgovarali s njegovim zastupnikom oko raskida ugovora”, izjavio je Barcelonin sportski koordinator Joan Martin.

“Plan financijske održivosti nas obvezuje smanjiti iznos za plaće igračima, a on ima jednu od najviših. Stoga, unatoč tome što ima važeći ugovor, ideja je da ne nastavi igrati za nas iduće sezone”, dodao je Martin.

Srednji vanjski igrač Cindrić ima ugovor s Barcelonom do lipnja 2025. pa bi trebao imati pravo na odštetu u slučaju prijevremenog raskida suradnje.



Cindrić u petak nije odgovorio na upit Hine. U travnju, nakon što su iz kluba rekli medijima da ne računaju više na njega, odgovorio je novinskoj agenciji EFE da je “pun samopouzdanja” te da “vjeruje da će lako naći novi klub”.

Cindrić je u ljeto 2019. godine došao iz poljskog Kielca u Barcelonu s kojom je pretprošle sezone osvojio Ligu prvaka.

Barcelona se iduće sezone namjerava osloniti na na preostalu dvojicu igrača na poziciji srednjeg vanjskog, slovenskog razigravača Domena Makuca i Pola Valeru dovedenog prošle zime iz Granollersa.

Joan Martin je poručio da klub ovo ljeto neće dovesti niti jednog “vrhunskog igrača” nego će računati na mlade talentirane igrače razmišljajući o budućnosti.

“Tijekom prošlih godina imali smo proračun od oko 7,5 milijuna eura. Sada ga moramo smanjiti za otprilike 10 posto”, izjavio je.

“Dosad je bilo sedam ili osam ekipa financijski moćnijih od nas u Europi. Mi ćemo sada dodatno smanjiti proračun, ali ekipa će ostati konkurentna. Moramo biti strpljivi jer nećemo dovesti niti jednog vrhunskog i međunarodno poznatog igača”, dodao je Martin.

Napomenuo je da rezultate pomlađivanja momčadi očekuje “u srednjem roku” te se nada da će Barcelona i iduće sezone igrati na Final Fouru Lige prvaka.

Barcelona je u lipnju na sedmerce izgubila od njemačkog Magdeburga u polufinalu Final Foura. Magdeburg, koji je zatim osvojio Ligu prvaka, u listopadu je bio svladao Barcu na produžetke i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Trener Carlos Ortega, koji je na konferenciji za medije bio uz Joana Martina, rekao je da je sezona bila “zapažena”.

“Osvojili smo pet od mogućih sedam titula, pri čemu smo ostvarili 61 pobjedu, jedan neriješni rezultat i zabilježili dva poraza”, izjavio je Ortega.

Komentari