Bauk o izboru predsjednika VS-a: HDZ-ovo prolongiranje odluke je klasično izmotavanje, ali neće moći trajati dugo

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Komentirao je najavu Branka Bačića kako će vladajuća koalicija izjasniti konačni stav o kandidatima u utorak.

“Jednom će morati glasati. Ako je to jedan tjedan, to je jedan tjedan. Bez predsjednika Vrhovnog suda smo tri mjeseca i ako ćemo ga nakon njihove odgode dobiti, onda dobro. Ako ne, tjedan je uludo potrošen”, rekao je Bauk u N1 Studiju uživo.

‘Možda na kraju i podrže Dobronića jer ne mogu objasniti zašto ne’

Bauk ne smatra da puno dobivaju s tih sedam dana:



“Mislim da je to klasično izmotavanje, ali neće moći trajati dugo. Možda HDZ na kraju i podrži suca Dobronića jer javnosti ne mogu objasniti zašto ne. Mi stav imamo kad bude glasanje na odboru i rasprava u Saboru.”

Govoreći o Glavnom odboru koji se sastaje u subotu i koji će odlučivati o situaciji u SDP-u rekao je:

“Čiji god prijedlog prođe, treba biti proveden. Najavio sam da ću poštovati svaku odluku Glavnog odbora i miran čekam odluku. Nisam član pa ne moram glasati.”

Napomenuo je da ne želi prognozirati niti dijeliti svoje dojmove o stranci sa svim glasačima. Na pitanje očekuje li se od sutra stabilizacija SDP-a, Bauk je odgovorio:

“Ne mogu otkrivati nešto što ne znam. Svaka odluka će imati posljedice i nakon toga je na vodstvu potruditi se da te posljedice budu što manje štetne. Stvar je jasna – ili će Odbor stati na stranu Predsjedništva ili dijela zastupnika.”

Komentari