BEROŠ OBJAVIO NAJNOVIJE PODATKE Ukupno 1704 oboljelih u Hrvatskoj, preminulo još šest osoba

Ronald Gorsic / CROPIX

Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1704 oboljelih osoba, a 415 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 31 osoba. U 14 sati Nacionalni stožer civilne zaštite objavit će najnovije podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

U ponedjeljak ujutro županijski stžeri su potvrdili da su preminule još dvije osobe, štićenica doma za starije i nemoćne u Splitu te jedna osoba u Dubrovniku.

Minsitar zdravstva Vili Beroš potvrdio da je u Hrvatskoj zabilježeno 54 novooboljelih od koronavirusa, čime je ukupan broj zaražen povećan na 1704. Preminulo je još šest osoba.

“U protekla 24 sata 54 novodijagnosticirana bolesnika, ukupno 1704 dosad. 18.359 ukupno testiranih, 569 u posljednja 24 sata. U posljednja 24 sata 6 preminulih bolesnika. Ukupno 415 ozdravljenih dosad. Hospitaliziranih 357. 932 bolesnika liječe se kod kuće”, rekao je Beroš.



Preminuo je pacijent u Zagrebu, u Rijeci ženska osoba, u Splitu ženska osoba iz Doma za starije te muška osoba iz Doma, i u Dubrovniku dvije osobe. Svi su imali kronične bolesti. Na respiratoru su 34 bolesnika.

Beroš je komentirao i št će biti s isplatom prekovremenih sati.

“Da bi razriješili to pitanje, donio sam odluku koja određuje upisivanje slobodnih dana umjesto isplate povećane plaće za prekovremene sate”, rekao je ministar.

Poslodavac je obvezan uplatiti svakom radniku isplatiti prekovremeni dan, a ako radnik želi umjesto toga slobodne dane to može zatražiti pisanim putem i samo u tom slučaju može poslodavac umjesto isplate prekovremenih sati upisati slobodan dan.

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE INFORMACIJE Istra i dalje bez zaraženih; U Splitu i Dubrovniku ima preminulih

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11 sati izdano je 950 608 e-propusnica, a ukupno je odbijeno 46 935 e-propusnica.

Od 14. travnja radno vrijeme trgovina u kojima je dopušten rad je od 8,00 do 17,00 sati.

Komentari