Branitelji zgroženi postupkom Peđe Grbina, podsjetili ga na izdaju: ‘Predali su oružje neprijateljima’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) kažu da su zgroženi činom oporbenih čelnika u Hrvatskom saboru, na čelu s Peđom Grbinom (SDP).

Naime, nakon što je okončano glasovanje za prvog čovjeka DORH-a, odnosno nakon što je na to mjesto izabran Ivan Turudić, Grbin je pozvao svoje istomišljenike da iz saborskih klupa odaju minutu šutnje ljudima koji mu dali glas.

Grbin je pritom izjavio kako je ovim izglasavanjem “zabijen posljednji čavao u hrvatsko pravosuđe”, a upravo taj dio posebno je isprovocirao članove ove braniteljske udruge.

Foto: Goran Mehkek/Cropix

“Treba održati minutu šutnje za one koji su izdali državu”

“Hrvatski branitelji i stradalnici iznimno su ovim povrijeđeni, jer je novi glavni državni odvjetnik bio sudionik Domovinskog rata, a uz ostalo poništio je i presudu bl. Alojziju Stepincu. Pored toga, ‘grbinovci’ nikada nisu u Hrvatskom saboru dali minutu šutnje za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, a niti se nikada za njih nije čulo na komemoracijama od Borova Sela, Pakraca, Voćina, Saborskog, Škabrnje, Zadra, Šibenika, Dubrovnika do Vukovara.”, kažu u priopćenju.



Iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) dodaju i da” ako tko treba u Hrvatskom saboru odati minutu šutnje, onda to trebaju i moraju upravo hrvatski branitelji”:

“Trebali bi smo odati minutu šutnje za one koji su na početku stvaranja hrvatske države, poput SDP-ovaca, predali oružje Teritorijalne obrane srpskim neprijateljima i onima koji su napustili saborske klupe 25. lipnja 1991.”, zaključuju u dopisu.

Turudić konačno razvezao jezik: ‘Ja sam nepristran! Nemate pravo raspravljati o mojoj komunikaciji’

Komentari