Braniteljske udruge žele zabraniti Karleušu, Lukasa i Džinovića u Kaštelima: “Vrijeđate osjećaje hrvatskih branitelja”

Foto: Instagram

Braniteljske udruge žele zabraniti koncert Jelene Karleuše, Harisa Džinovića i Ace Lukasa koji bi ovog ljeta trebali nastupiti na festivalu Island of Love na Barbarincu.

Predstavnici braniteljskih udruga danas su uputili zahtjev Gradu za otkazivanje koncerata na Barbarincu, postavljajući među ostalim pitanje tko je dopustio koncerte Jeleni Karleuši, Aci Lukasu i Harisu Džinoviću, izvođačima srpskog turbofolka, piše Portal grada Kaštela.

Naime, predstavnici braniteljskih udruga danas su u Sućurcu održali sastanak na kojem je sudjelovao i Boško Đonlić, predsjednik Odbora branitelja Kaštela, te su usuglasivši se zahtjev uputili gradonačelniku Denisu Ivanoviću.

Spominju Thompsona, Jimmyja Stanića…
U dopisu koji su poslali gradonačelniku braniteljske udruge između ostalog pišu sljedeće:



“Zašto se dozvoli koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele?

Zašto niste pitali branitelje da li ih to vrijeđa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova djeca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom.

Stoga zahtijevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog glazbenika i domoljuba Marka Perkovića Thompsona, te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmija Stanića.”

Protiv koncerta već se pobunio i Domovinski pokret.

Komentari