Ćipe žestoko nagazio na Pupovca, poziva branitelje: ‘Potvrđeno je sve ono što smo do sada govorili’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Stipo Mlinarić, član Domovinskog pokreta, hrvatski branitelj i bivši zatočenik srpskih logora, u svojoj objavi podijeljenoj na društvenoj mreži osvrnuo se na program SDSS-a kojim se ova stranka planira predstaviti na nadolazećim izborima.

“Najvjerniji HDZ-ov koalicijski partner, Pupovčev SDSS, objavio je svoje programske ciljeve za predstojeće parlamentarne izbore. Posebno u oči upada treća točka koja glasi ‘zaštita privatnog vlasništva, povrat imovine vlasnicima, obnova porušenih kuća i naknada štete uzrokovane terorističkim aktima’”, napisao je uvodno Ćipe.

Ovu priliku, dodao je, koristi “da pita Plenkovića kao najvećeg zagovornika koalicije sa SDSS-om”, kada je to u Hrvatskoj posljednji put bio teroristički napad? “Ne misli valjda Pupovac kako je Oluja bila teroristička akcija? Nažalost, misli. Potvrđeno je sve ono što smo do sada govorili o prirodi ove vlasti. HDZ milijunima eura hrvatskih poreznih obveznika financira projekte stranke koja Oluju naziva terorističkom akcijom”, zaključuje zastupnik Domovinskog pokreta.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

“HDZ stvara preduvjete za ideju o Oluji kao genocidnoj”

Nastavno, Mlinarić se obratio svojim suborcima: “Dragi branitelji, imajte to na umu kada u narednom periodu budete išli na izbore. Obraćam se i vama glasači HDZ-a koji još uvijek mislite kako glasajući za HDZ glasate za stranku koja baštini ideju Franje Tuđmana. Nažalost, vi svojim glasovima za HDZ stvarate preduvjete da Milorad Pupovac nastavi pronositi ideju o Oluji kao genocidnoj i terorističkoj akciji. Trgnite se”, savjetuje u objavi.



Podsjetimo, Domovinski pokret svoje je političke redove ojačao poznatim vukovarskim braniteljem Predragom Mišićem koji je u Vukovaru potpisao sporazum sa predsjednikom Ivanom Penavom. Inače, Mišić je hrvatski branitelj pravoslavne vjeroispovijesti, a DP je kazao kako je njihovo potpisivanje zajedničkog sporazuma dokaz onoga o čemu su i do sada komunicirali. Nikakav problem sa lojalnim Srbima, ali sa onima koji ne priznaju tekovine Domovinskog rata ili koji su možebitno sudjelovali u njemu na neprijateljskoj strani – problem će imati zauvijek.

Stiglo iznenađenje iz Vukovara: Penava izlazi na izbore s braniteljem srpske nacionalnosti

Komentari