Crobex u padu

HRT

Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi blago pali, zabilježivši gubitak šesti trgovinski dan uzastopno, uz nastavak skromnog obujma trgovanja jer je sezona ljetnih godišnjih odmora.

Crobex indeks u ponedjeljak je oslabio 0,13 posto, a Crobex10 za 0,15 posto. Među sektorskim indeksima, najviše je oslabio turistički, za 0,56 posto, dok je najviše porastao građevinski, za 4 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 3,5 milijuna kuna, što je ipak 1,3 milijuna više nego u petak. Analitičari su jutros i očekivali nastavak skromnog obujma trgovanja zbog sezone ljetnih godišnjih odmora.

Najlikvidnija je bila dionica Končar EI, sa 763 tisuće kuna prometa. Pritom joj je cijena oslabila 0,66 posto.



Slijedi dionica HT-a, s prometom od 545 tisuća kuna, a cijena joj je ojačala 0,8 posto  dosegnuvši najvišu razinu od početka svibnja ove godine.

U fokusu investitora bila je i povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 429 tisuća kuna prometa. Cijena joj je pritom oslabila za 0,45 posto.

Znatniji promet, 371 tisuću kuna, ostvaren je i dionicom Atlantske plovidbe, čija je cijena pala za 0,7 posto.

Najveća gubitnica među likvidnijim izdanjima bila je ona Jadroplova, čija je cijena oslabila 2 posto.

Najviše je, pak, porasla cijena dionice Tankerske Next Generation, za 5,85 posto.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo sa 36 ukupno, pri čemu je cijena njih 18 porasla, a 12 pala, dok je 6 stagnirala.

Komentari