Dalić: Nećemo se vaditi na suce i VAR, što možemo? Idemo dalje

Foto: ANTE CIZMIC Cropix

Izbornik Zlatko Dalić u emisiji Qatara, u rubrici “1 na 1” komentirao je poraz Hrvatske od Argentine te pripreme za borbu za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Na početku se osvrnuo na poraz Hrvatske 3:0 od Argentine.

“Čestitam Argentini na prolasku u finale, čestitam našoj reprezentaciji, dečki su dali maksimum, dali sve od sebe. Imali smo kontrolu utakmice prvih 35 minuta, kako smo mi htjeli i željeli, udaljili smo Messija od gola. Nismo napravili puno prema naprijed, ali smo imali kontrolu. Taj prvi gol, taj penal cijelu situaciju okrene, protiv nas i naše igre. Teško smo se mogli kasnije vratiti”, istaknuo je izbornik Dalić dodajući da je drugi gol pao nakon grešaka i kornera.

Dodao je da im je teško pao poraz, da su razočarani, ali…



“Mi to moramo zaboraviti, okrenuti se onome što nas čeka u subotu, to je borba za broncu. Ako ćemo biti realni i pošteni, to je isto velika stvar za Hrvatsku. Moramo sve učiniti da to ostvarimo, teško se podići nakon ove situacije i smoći snage”.

Podsjetimo, kod kaznenog udarca za Argentinu VAR se nije oglasio.

“Tek sam sada čuo da je to bio isti sudac kao onaj što je bio u Moskvi u utakmici s Francuskom. Taj nas baš prati i hoće. Po meni penal nije bio, iako to ne komentiram. On se zabio u Livakovića. Što je trebao Livaković napraviti? Maknut se s gola i pustiti ga? Sigurno je da su greške dovele do toga, no sigurno je da je penal presudio utakmicu, odveo je u krivom smjeru. Nećemo se vaditi na suce i VAR, što možemo? Idemo dalje, neka donose odluke. Ali kada ti ponovno stave toga suca na VAR, onda to nije slučajno”, smatra izbornik Zlatko Dalić.

Glavni posao stožera jest da igrače vrate u normalu do subote.

Na pitanje o zdravstvenom stanju Marcela Brozovića i Joška Gvardiola.

“Joška smo poštedjeli jednoga treninga, drugi je odradio do pola, dobio je injekciju prije utakmice jučer, da bi bio spreman. Bit će teško i s njim, Brozović isto ima jednu manju ozljedu. Vidjet ćemo, morat ćemo malo osvježiti ekipu. Morat će biti pošteni pa reći, ako nekoga išta boli, morat ćemo ga izostaviti. Moramo probati utakmicu odraditi s najboljim, najsvježijim i najzdravijim igračima”, zaključio je za kraj.

 

Komentari