Detalji strašne tragedije u Kninu: Dječačić preminuo u autu, tata ga zaboravio ostaviti u vrtiću; Gradonačelnik: Svi smo šokirani

Marin Tironi/PIXSELL/ilustracija

U parkiranom automobilu danas je u Kninu pronađeno beživotno tijelo djeteta.

Beživotno tijelo djeteta pronađeno je danas u parkiranom automobilu u Kninu, potvrdio je glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić za Dnevnik.hr.

Detalji događaja

Otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom.

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.Dječak nikada nije stigao u vrtić

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić.

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.

Otišao na posao i zaboravio da je dječak još uvijek u autu

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u vojarnu.

Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu danas išla preko 28 stupnja Celzijevih u hladu.

Nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dječaka nitko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stražnja stakla pa dječaka, premda se se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni vidio, piše Index.hr.

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao.

Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera.

Otac tek popodne dječaka izvukao iz auta, više nije bilo spasa

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Otac se, rekli su nam Kninjani, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest.

Bit će proglašen Dan žalosti

Gradonačelnik kaže da se dogodila strašna tragedija.

“Mlada obitelj ostala je bez malog člana. Svi smo šokirani, građani me zovu cijelo popodne”, rekao je gradonačelnik i dodao kako će proglasiti Dan žalosti.

“Odmah sam sazvao pročelnike da već sutra pripreme odluke o proglašenju dana žalosti za Grad Knin. Mali grad, svi se poznajemo i svi osobno doživljavamo ovakve tragedije”, rekao je Ćaćić.

Okolnosti tragedije još nisu poznate.

“Nećemo prejudicirati kako je do toga došlo, jer to ćemo još kriminalističkim istraživanjem utvrditi. U šoku su istražitelji i ljudi koji su ga pronašli, a radi se o dječaku predškolske dobi”, rekao je Pavić.

U tijeku je očevid koji policija obavlja u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Komentari