DOBRO MU IDE! Mamićev novi posao se brzo širi: O svemu brine kćer, a ulaže i nova djevojka

Foto: Instagram

Zdravko Mamić izgleda ne živi loše. Koliko mu se poslovni i svaki drugi ugled zadnjih godina u Hrvatskoj srozao, toliko mu raste u susjednoj Bosni i Hercegovini, u koju se sklonio od hrvatskog pravosuđa.

Ovdje su “tvornice novca” Zdravku Mamiću bili Da Silva, Modrić, Ćorluka i Lovren, o čijim je karijerama brinuo sin Mario, tamo su “Plavo nebo”, “IM sunce”, “Zidinsko sunce”, “Eco solar energy” o čijim ulaganjima brine kćer mu Iva.

Ova četiri poduzeća, kojima treba dodati i “Majsko sunce”, u kojemu je direktorica i s 80.000 konvertibilnih maraka ulagačica djevojka Jelena Planinić, Mamić je, uz dobar vjetar u leđa hercegovačkoga HDZ-a, postao jedan od najvećih ulagača u solarne elektrane, piše Jutarnji list.

Tomu u prilog govori i posljednji u nizu koncesijskih ugovora koje je “Plavo sunce” potpisalo s Vladom Hercegovačko-neretvanskim kantonom “za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije izgradnjom 10 elektroenergetskih objekata – fotonaponskih elektrana”. Koncesijski ugovor vrijedan je oko 172.598 konvertibilnih maraka, te je sklopljen na 30 godina. U mjestu Polog kod Mostara će tako niknuti 10 fotonaponskih elektrana snage 4MW.



Preko poduzeća u koja su uključena njegova djeca Iva i Mario, Zdravko Mamić je “upucao” više od tri milijuna eura za poslovna ulaganja u obnovljive izvore, odnosno solarne farme na podružju Čitluka i Čapljine, a na Mostar se krenuo širiti i prije dobivanja koncesije za lokaciju “Polog”, ishodio je bio koncesiju za proizvodnju električne energije preko solarne elektrane snage 999kW na lokaciji Slipčići.

Komentari