Dok je Milanović proziva, Kolinda uživa u društvu Plenkovićeve suradnice od povjerenja

Foto: Facebook

Dok je Zoran Milanović proziva, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ide nekim svojim, javnosti doduše nepoznatim profesionalnim putem.

Nedavno je jasno odbacila da planira povratak u politiku, no Milanović je javnost odlučio podsjetiti na njezin mandat uslijed opomene Ustavnog suda da ne može biti kandidat na izborima dok je predsjednik RH.

“Kad Kitarovićki nije bilo zabranjeno da kao hostesa ide po HDZ-ovim skupovima, i to nakon prisege”, rekao je, referiravši se na upozorenje koju je dobio od Ustavnog suda. Milanović, naime, smatra da su to dvostruki kriteriji te je vrlo jasno rekao da navedena upozorenja neće slušati.

Grabar Kitarović se nije oglasila o Milanovićevim optužbama, a u srijedu se pojavila u zanimljivom društvu. Naime, čelnica Podravke Martina Dalić i bivša predsjednica bile su gošće na okruglom stolu o ženama u biznisu i politici koji je organizirala američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes.



 

 

U društvu Plenkovićeve suradnice od povjerenja

Na okruglom stolu kao panelistice sudjelovale su Rina Musić iz farmaceutskog diva Mercka te Sandra Uzelac iz brodogradilišta Viktor Lenac. Predsjednica uprave Podravke naglasila je kako je politička scena, za razliku od korporativne, posebno neprijateljski nastrojena prema ženama. Žena ima u politici, ali one nisu vidljive, rekla je.

Milanović nastavlja oštro, udario na premijera: ‘Čovjek koji je krčmar bavi se visokom politikom’

Podravka ima 44 posto žena u menadžmentu, a razlike u plaćama između žena i muškaraca u kompaniji se posljednjih godina jako smanjuju i danas su minimalne.

Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade RH te jedna od najiskusnijih domaćih državnih dužnosnika, u veljači 2021. imenovana je predsjednicom Uprave koprivničke Podravke nakon prerane smrti Marina Pucara. Imenovanje Martine Dalić u Podravku tumačilo se kao znak povjerenja premijera Andreja Plenkovića prema nekadašnjoj najbližoj suradnici.

 

Komentari