Đoković uz dosta muke prošao u treće kolo Australian Opena: Provokacija s tribina ga izbacila iz takta

Foto: Facebook

Novak Đoković (36) pobijedio je Australca Alexeija Popyrina 3:1 u setovima (6:3, 4:6, 7:6, 6:3) i plasirao se u treće kolo Australian Opena. Srpska zvijezda nastavila je put prema obrani naslova nakon što je u prvom kolu izbacila Dinu Prižmića.

Jednako kao u meču s 18-godišnjim Hrvatom, Đoković je i sada izgubio drugi set. Đoković je tako na dva izgubljena seta na dosadašnjem australskom Grand Slamu, dok je prošle godine tijekom cijelog turnira izgubio samo jedan.

Tijekom meča Đoković je opet ratovao s publikom na Rod Laver Areni. U jednom trenutku stigla je provokacija s tribina, na što Đoković nije mogao prešutjeti. Nije poznato što je navijač rekao, ali je Đoković eksplodirao i poviknuo na engleskom: “Ajde siđi dolje i reci mi to u lice!”

U trećem kolu čeka ga Argentinac

Ovo je bio drugi meč Đokovića i Popyrina, 43. tenisača na ATP ljestvici. U prvom, odigranom 2019. u Tokiju, također je slavio Đoković.

Jedan od najboljih tenisača u povijesti i deseterostruki osvajač Australian Opena u trećem kolu igrat će protiv Tomasa Martin Etcheverryja (24), argentinskog tenisača koji drži 32. mjesto na ATP ljestvici. Đoković ga je dvaput pobijedio u prijašnjim mečevima.

Dodig i Krajicek uspješno startali na Australian Openu

Komentari