DOMOVINSKI POKRET U VUKOVARU Mlinarić: Zašto pokušavaju ponovno izjednačavati žrtvu i agresora?

Davor Javorovic/PIXSELL

Delegacija Domovinskog pokreta obilježla je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić te saborske zastupnice i zastupnici s područja Slavonije i Baranje Ružica Vukovac, Stipo Mlinarić Ćipe i Daniel Spajić sudjelovali su u Koloni sjećanja u Vukovaru.

U obilježavanju Dana sjećanja u Škabrnji, sudjelovao je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan i saborski zastupnici Ante Prkačin, Stjepo Bartulica, Davor Dretar i Karolina Vidović Krišto.

Izaslanstva ogranaka Domovinskog pokreta Grada Zagreba i Zagrebačke županije, sa povjerenicom za Grad Zagreb Ljiljanom Vuletić i sa povjerenikom za Zagrebačku županiju Domagojem Lovrićem, obilježile su dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, pri spomeniku “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, te kod Krematorija “Zajednička grobnica neidentificiranih posmrtnih ostataka Domovinskog rata”.



Počasnom obilježavanju pridružili su se predstojnik Ureda potpredsjednika Sabora Miroslava Škore Igor Peternel i uvaženi profesor Slaven Dobrović.

Facebook

Mlinarić: Vukovar je ponižen prije 29 godina, a sada ga ponižava hrvatska politika

Stipo Mlinarić Ćipe dao je izjavu novinarima uoči Kolone sjećanja i ustvrdio je da Vlada pokušava izjednačiti žrtvu i agresora.

“Vukovar je ponižen prije 29 godina od četničkih formacija i JNA, a ovih 29 godina ga ponižava hrvatska politika. Nisu pronađeni nestali, nisu kažnjeni zločinci. A vidim, budući da dolazim svake godine od 1998. godine, svake godine je na ovoj bini puštena pjesma od Miroslava Škore ‘Ne diraje mi ravnicu’, prošle godine nije puštena ni ove godine nije puštena. Mislim da je to sramotno”, rekao je.

“Sudjelovanje u koloni potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i izaslanika srbijanskog predsjednika Verana Matića nije korak naprijed, nego korak nazad. Što se dogodilo 17. 11. na mjestu gdje su oni bacili vijence? Ja ću vam reći: nije se dogodilo ništa. Zašto pokušavaju ponovno izjednačavati žrtvu i agresora? To rade sustavno, to pokušavaju napraviti cijelo vrijeme od kad je ova Vlada i Andrej Plenković na čelu s njom. To nije dobro. Nastat će još veća podjela u društvu”, zaključio je Mlinarić.

 

Komentari