Drama na maršu povodom Dana žena: Napadnut je Ivan Pernar, umiješala se Severina

Foto: Dnevno

Večeras je u Zagreb održan Noćni marš povodom dana žena. Sve je počelo u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, a u međuvremenu je došlo do napada na Ivana Pernara koji je došao snimiti događaj, a prema njemu je krenula i pjevačica Severina.

Marš nije samo simboličan hod gradom; to je izraz potpore i solidarnosti prema ženama koje su kroz povijest bile temelj pokreta, inspirirajući nas da se borimo za pravdu i jednakost. On predstavlja podršku prijateljicama koje nam pružaju osjećaj sigurnosti u izlascima, hrabrim ženama koje otvoreno govore o nasilju koje pretrpe u fakultetskim kabinetima, ginekološkim ordinacijama, sudnicama, na ulicama i iza zatvorenih vrata.

U pozivu na Marš ističe se širok spektar sudionica: od radnica likvidiranih i stečajnih poduzeća, koje godinama uporno traže isplatu dugova zanemarenih desetljećima, do mladih studenata, učenica, izbjeglica i migrantkinja. U njemu su prisutne i trans žene, hrabrošću isprebijane žene, tihe i glasne, zajebane i prestrašene, hrabre i umorne. “Feministkinje smo, a to znači da ne odustajemo”, ističe se u pozivu, podsjećajući da je ovo samo jedan od mnogih koraka u neprekidnoj borbi za pravdu i jednakost. U vremenu kada se sve više suočavamo s izazovima nejednakosti i diskriminacije, Marš je podsjetnik da zajedno, uz podršku jedna drugoj, možemo ostvariti promjene, prenosi Dnevno.hr.



Napad na Pernara

Dok se zagrebačkim ulicama bude čuo zvuk koraka tisuća žena i podržavatelja prepunih parola o jednakopravnosti, društvu na trgu se nikako nije svidjelo što je tamo došao i Ivan Pernar. Dok ih je ovaj bivši zastupnik mirno snimao, rulja je izgubila živce pa su čovjeka fizički odvukli s mjesta događaja, a jedna od feministica je na njega bacila nepoznat predmet.

Uz sve to primao je podosta grube uvrede sve dok nije “udaljen”.

Foto: Dnevno
Foto: Dnevno

 

Komentari