Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj 28 novih slučajeva zaraze, 1 osoba preminula

HINA/ POOL/ Edvard Susak

U protekla 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 561. Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Jedna osoba je preminula.

U Krapinsko-zagorskoj nema novozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području županije je 13.

U protekla 24 sata na analizu je poslano 38 uzoraka, od kojih je 17 negativno, dok se za 21 čekaju rezultati nalaza.

U Šibensko-kninskoj nema novih slučajeva zaraze

Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronom, izvijestio je županijski stožer.



I dalje su 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 42 osobe, od kojih je 38 kontakti oboljelih, a četiri osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

U Međimurskoj županiji nema novoboljelih

Svi jučer testirani uzorci ZZJZ Međimurske su negativni. Danas je testirano 28 osoba.

Dosad je testirano 2239 uzoraka. Epidemiološka situacija u Međimurju je iznimno povoljna, priopćili su iz Stožera civilne zaštite.

U Karlovačkoj nema novooboljelih

Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je osam bolničkih testiranja u OB Karlovac i svi su testovi negativni. U OB Ogulin jučer nije bilo testiranja.

Karlovačkoj županiji je od početka epidemije zaražena 101 osoba. Hospitaliziran je jedan pacijent. Pod mjerom samoizolacije je 48 osoba, izvijestio je Stožer Karlovačke županije.

U Splitsko-dalmatinskoj nema novooboljelih

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 63 obrađena testa danas nema novooboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji su 523 osobe.

U Zagrebačkoj pet novooboljelih

Na području Zagrebačke županije danas do 11 sati evidentirano je 256 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više.

Na području Zagrebačke županije aktivno je 38 slučajeva. Izliječeno je 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

U Sisačko-moslavačkoj nema novooboljelih

Na području Sisačko-moslavačke županije danas nema nema novooboljelih osoba od covida-19.

U Zagrebu šest novooboljelih

 U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 170, a 347 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

“U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 195 uzoraka. Imamo šest novih slučajeva u Zagrebu. Posljedično tome, deset osoba je dobilo mjere samoizolacije”, rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Trenutno, u Zagrebu je ukupno 170 aktivnih slučajeva i 347 samoizolacija. Od novih šest slučajeva zaraze, dva su kontakti s prethodno oboljelim osobama, jedan je “import” državljanin Češke, a tri za sada imaju negativne epidemiološke anamneze.

Ukupan broj oboljelih u Zagrebu je 1238, a broj preminulih i dalje je 23.

Što se tiče mladih i noćnih izlazaka, Šikić je istaknula da u zadnjih nekoliko dana nisu zabilježili slučajeve povezane s noćnim klubovima, odnosno da se možda kriju u nejasnim epidemiološkim slučajevima.

“Svakako se smanjio trend i nemamo više toliko slučajeva povezanih s boravcima u noćnim klubovima. Tome je vjerojatno uzrok nekoliko faktora – apeli koje šaljemo sa svih strana urodili su plodom i građani se ponašaju odgovornije, a s druge strane tu su i razne inspekcije”, ustvrdila je Šikić.

Vezano za poplave nakon obilnih kiša, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić podsjetila je da je rok za prijavu šteta od poplava produžen do petka. Do sada je obrađeno i upisano 1623 zahtjeva, a još je 150 neobrađeno.

U Varaždinskoj županiji zabilježen jedan novi slučaj

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Obolio je muškarac srednje životne dobi, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe te se u vrijeme pojave simptoma nalazio u samoizolaciji. Zbog teže kliničke slike je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Na današnji dan u Varaždinskoj županiji je devet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa, izvijestio je Stožer Varaždinske županije.

U Primorsko-goranskoj županiji nema novooboljelih

U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novooboljelih. Broj aktivnih slučajeva u toj županiji i dalje je osam.

U Osječko-baranjskoj nema zaraženih

Nakon punih 47 dana Osječko-baranjska županija ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

“Iako je u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno 147 uzoraka, niti jedan uzorak nije bio pozitivan na koronavirus. Zadnji dan bez novopozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije zabilježen je prije 47 dana – 18. lipnja”, priopćili su iz Stožera.

Navode kako je u osječkom KBC-u trenutno hospitalizirano 28 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se dva nalaze na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 12 novih kontakata oboljelih osoba, pa je sada u samoizolaciji ukupno 226 osoba.

U zadnja 24 sata policija nije zaprimila dojave o kršenju mjera samoizolacije, a u 11 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, stoji u priopćenju.

U Vukovarsko-srijemskoj 24 nova slučaja

Vukovarsko-srijemska županija ima 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega je 18 osoba iz Vinkovaca.

U Brodsko-posavskoj županiji nema novozaraženih 

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema zaraženih koronavirusom.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 167. Aktivnih slučajeva je 13. Jedna osoba je preminula. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području županije je 66.

U Zadarskoj jedna novooboljela

U zadnja 24 sata jednoj novoj osobi potvrđena je zaraza koronavirusom u Zadarskoj županiji, a riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra kojemu se utvrđuju kontakti i kretanje, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Stožera navode da je 131 osoba u samoizolaciji, a nadzor je istekao za 4801 osobu.

U Virovitičko-podravskoj nema novozaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 20 testiranih osoba, svi su bili negativni na koronavirus, te tako na području VPŽ već sedam dana zaredom nema novozaraženih.

U Istarskoj županiji zaražen Talijan

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 42 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan.

Osoba je strani državljanin, Republika Italija, koja boravi na području Istarske županije. Testirana je na prijemu Opće bolnice Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba, radi kojih je i hospitalizirana. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Trenutno je 60 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 138 osoba

Komentari