Evo u kojim je hrvatskim bolnicama dozvoljena pratnja na porodu u doba korone

pixabay

Iako se već danima smanjuje broj novozaraženih u Hrvatskoj i epidemiološka slika postaje sve bolja, pojedine bolnice još uvijek ne dozvoljavaju pratnju pri porodu.

No, postoji nekolicina bolnica koje, unatoč pandemiji, dozvoljavaju da odabrana osoba bude uz trudnicu prilikom poroda. Zahtjevi za predočenjem negativnog PCR testa, brzog antigenskog testa, potvrde dvostrukog cijepljenja ili potvrde preboljenja COVID-a indidvidualni su za svaku bolnicu te se potrebno konzultirati se sa svakom institucijom.

Pratnja na porodu u Zagrebu je moguća samo u bolnici Sveti Duh dok u KB Merkur, KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice ona nije dozvoljena.

Pratnja je dozvoljena i u Rijeci, Požegi, Puli, Čakovcu, Novoj Gradiški, Bjelovaru, Pakracu i Gospiću.U Novoj Gradiški prisustvovanje pratnje na porodu nije zagarantirano. Točnije, ta odluka se donosi svaki dan, ovisno o epidemiološkoj situaciji, tako da jedan dan može biti dozvoljena, a već drugi dan pratnji može biti zabranjen ulaz.

U Gospiću će vam dozvoliti pratnju ”ako ste sigurni da nemate koronu” te ne treba nikakv test, rekli su iz bolnice.

Nažalost, u Dubrovniku, Metkoviću, Splitu, Kninu, Zadru, Sisku, Zaboku, Virovitici, Našicama, Osijeku, Vukovaru, Šibeniku, Karlovcu i Varaždinu posjete nisu dozvoljene.

Glavni razlog nemogućnosti pratnje na porodu diljem Hrvatske jest trenutna epidemiološka situacija, piše Dnevnik.hr.

Komentari