FIFA donijela odluku: Prosinečki pobijedio na sudu, dobit će ogroman novac od bivšeg kluba

Foto: Hina/ Lana Slivar Dominić

Robert Prosinečki bio je trener ljubljanske Olimpije od ožujka do lipnja 2022. godine, a kad je ugovor raskinut, klub nije podmirio sve svoje obveze prema bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Prosinečki je otkaz u Ljubljani dobio nakon samo tri mjeseca, a s klubom se razišao burno. Optuživali su ga nije dolazio na treninge, da je kartao do sitnih sati i pio tijekom priprema, a on je uzvratio konferencijom za medije na kojoj je Upravu kluba optužio da su lažovi i prevaranti.

Zbog cijele situacije koja je nastala, Prosinečki se na kraju obratio FIFA-i, a vrhovna nogometna organizacija sada je presudila da Olimpija mora platiti dugovanja koja ima prema Prosinečkom i suradnicima.

Tako će, piše slovenski list Ekipa24, klub iz Ljubljane morati isplatiti između 250 i 300 tisuća eura. Slovenski list piše i kako Olimpija ne bi trebala imati problema s podmirivanjem duga jer joj se igranje u Konferencijskoj ligi isplatilo pa je blagajna kluba već podebljana s tri milijuna eura, a uz dobre nastupa i televizijska prava, taj će se iznos sigurno i povećati.



Komentari