FOTO Strašna eksplozija u domu za starije u Dugom Selu: Poginule dvije osobe, poznati detalji

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Oko 14 sati u Dugom Selu došlo je do eksplozije u domu za starije i nemoćne, a zapovjednik vatrogasne zajednice Dugo Selo tvrdi da se radi o eksplozivnoj napravi.

 

Dvije starije osobe su mrtve, a još je jedan muškarac teško ozlijeđen. Na mjesto nesreće odmah su stigli Hitna pomoć i policija. Očevid je u tijeku, sve oko kuće je ograđeno, prenosi Danas.hr.

Prema riječima očevidaca, ni sam vlasnik kuće ne zna što se točno dogodilo u podrumu njegove kuće.



Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Došlo je do eksplozije u stanu u Zagrebačkoj ulici. Nije bilo požara, tako da se ne radi o eksploziji plina, u pitanju je bila eksplozivna naprava, potvrdio je za 24sata zapovjednik vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar.

Kako se doznaje, u KB-u Dubrava, dovezen je muškarac starije dobi, teško ozlijeđen u eksploziji u Dugom Selu. Dvoje preminulih nisu bili primljeni kod njih, odnosno nisu preminuli u bolnici.

Riječ o domu za starije i nemoćne?
Zagrebačka policija pak javlja kako je do eksplozije došlo u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama.

“Danas, 27. kolovoza oko 13.30 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici, došlo je do eksplozije u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale a jedna je teško ozlijeđena. Slijedi očevid”, napisala je policija.

‘Teško je o ovome govoriti’
“Živim u blizini, ali nisam čuo eksploziju. Ovdje zna biti sudara pa sam mislio da je tako nešto. Onda su me obavijestili iz Centra 112. Nažalost, dvoje ljudi je poginulo. Osobno ne poznajem preminule niti ozlijeđenog. Ne znamo što je točno eksplodiralo. U kontaktu sam s policijom te ćemo znati sve nakon očevida. Žao mi je zbog svega, teško je o ovome govoriti i čitati”, rekao je gradonačelnik Dugog sela Nenad Panian.

Komentari