FOTO Vatreni odradili prvi trening u Dugopolju, sedmorica su na poštedi, a jedan je završio kod liječnika

Foto: Božidar Vukićević/Cropix

Prvi trening Vatreni su odradili u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi. Dočekao ih je domaćin, predsjednik kluba Mario Smodlaka, ujedno i “desna ruka” čelnog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića. Prošetao je i predsjednik po travnjaku dugopoljskog stadiona prije nego li je nastavio druženje sa Smodlakom, a Dalićev stožer, njegovi pomoćnici Olić i Mandžukić, zajedno s tehničkim direktorom Stipom Pletikosom, u ležernom razgovoru spremao se za prvo vježbanje uoči dvoboja s Walesom, piše Jutarnji.hr

Igrači su se cijeli dan okupljali u hotelu Lav, da bi oko 17.00 sati krenuli prema dvadesetak kilometara udaljenom Dugopolju. Natmurilo se nebo iznad gradića smještenog na izlazu s autoputa. Došlo je i tristotinjak navijača, uglavnom onih najmlađih, koji su željeli pozdraviti Vatrene na njihovom stadionu. Ali, nisu vidjele najveću zvijezdu Vatrenih jer Luka Modrić je dobio poštedu od treninga nakon El Clasica na Camp Nou koji je završio u posljednjem satu nedjelje.

image
Foto: Božidar Vukićević/Cropix

– U hotelu su ostali Modrić, Brozović, Barišić i Petković. Svi imaju odmor nakon utakmica koje su igrali u nedjelju, a Petkovića su pregledali naši liječnici, nije ništa ozbiljno s koljenom, pa ćemo kroz sljedeća dva-tri dana vidjeti može li konkurirati za Wales i Tursku. U svakom slučaju, Petković ostaje s reprezentacijom u Splitu – naglasio je glasnogovornik Pacak.

Na prvom treningu nisu bili ni Vida i Stanišić, čiji je dolazak najavljen za ponedjeljak kasno navečer, kao ni Ivušić, koji ima problema sa želučanom virozom, pa će se naknadno organizirati njegov dolazak.



image
Foto: Božidar Vukićević/Cropix

Svi ostali reprezentativci, njih 17, trenirali su u Dugopolju i to im sigurno neće biti jedini trening na stadionu Hrvatskih vitezova. I u utorak su Vatreni sigurno u Dugopolju jer čuva se poljudski travnjak za subotu.

– Dobri su uvjeti, lijep je travnjak, a strateški cilj je da nam Poljud bude u najboljem stanju – dodao je Pacak.

Počne li sljedećih dana padati najavljena kiša, eto Dugopolja kao domaćeg stadiona u pripremi Vatrenih sve do petka. Nećemo se začuditi ako tek na zadnjem treningu izađu na Poljud, a Velšani se ionako spremaju u Cardiffu.

Međutim, nije Poljud nepoznanica za Vatrene, dapače, već su Poljud svi osjetili. Dobro su upoznali splitski travnjak, kakvo “pogonsko gorivo” reprezentaciji pruža ozračje splitskog stadiona. Čak i oni igrači koji nisu ponikli na Poljudu ili su na stadionu igrali samo kao suparnik Hajduka redovno ističu “ugodno nam je na splitskom stadionu, nosi nas atmosfera”. Borna Sosa je, primjerice, nekoliko puta naglašavao kako je Poljud postao sretna destinacija za Vatrene.

image
Foto: Božidar Vukićević/Cropix
image
Foto: Božidar Vukićević/Cropix

Jer, nekoć se Poljud držalo kao travnjakom koji ne nosi sreću, ali promijenila su se vremena. Sve se okrenulo nakon što je Mađarska “pometena” sa 3:0, a zatim su na Poljudu padali i Slovenija i Rusija, dok je jedini poraz upisan u vrijeme korone protiv Portugala. Međutim, nikada nisu Vatreni u novoj eri izgubili s gledateljima na Poljudu. Zadnju su odigrali s Francuzima prošlog ljeta (1:1), pa će nakon devet i pol mjeseci u subotu ponovno istrčati na splitski stadion.

Nije Dalić slučajno izabrao Poljud za početak kvalifikacija, traži izbornik “vjetar u leđa” na startu…

Komentari