Gjenero o državnom tajniku Sučiću: Ovo je potpuno čist slučaj, vjerojatno će uslijediti sankcije po pitanju članstva u stranci

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku zbog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru. Time je pretekao Vladu koja bi donijela odluku o njegovom razrješenju s dužnosti jer je ovdje politička odgovornost potpuno jasna kako nam objašnjava politički analitičar Davor Gjenero. 

“Vlada ne može učiniti ništa drugo nego donijeti odluku o razrješenju s dužnosti. Vjerojatno će uslijediti i sankcije po pitanju članstva u stranci. Stranka mora voditi računa da se oni koji su izbrani na javne dužnosti ponašaju uzorno”, ističe.

Navodi kako je ovo potpuno čist slučaj jer nema pokušaja zataškavanja ni dokaza da se drugačije pravila primjenjuju na obične građane i dužnosnike. Smatra da je dobro što je priveden, policija je odradila svoj posao.

Kada je u pitanju politička odgovornost ministara koji su bili u spornom klubu Dragana Kovačevića govori kako je to vrlo neugodna situacija za Vladu te dodaje kako se procjenjuje da ministri nisu znali da sudjeluju u djelima koja se stavljaju na teret osumnjičenome.



“Izrazito je neugodna situacija da se dužnosnici druže na mjestima koja nisu javna i gdje možda postoji rizik od korupcije. Hrvatska mora uspostaviti sustav u kojem državni i javni službenici imaju instinkt prepoznati situacije koje bi mogle biti rizik od korupcije”, zaključuje.

Podsjetimo, Stjepana Sučića policija je u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića. Došlo je do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju, prema izvješću  vukovarsko-srijemske policije.

PRETEKAO VLADU Državni tajnik Sučić podnio je neopozivu ostavku: Ispričavam se hrvatskoj javnosti

Komentari