GLASANJE O ŠEFU VRHOVNOG SUDA Plenković: Ako kandidatkinja ne prođe, ići će se u novi javni poziv; Milanović: Prema Ustavu procedura počinje tek sada. Ostalo je bila farsa

“Predsjednik Vrhovnog suda će biti netko tko je rezultat nekog njihovog internog dogovora. To nije dobro, to je privatluk i to je upravo ono protiv čega i jesam”, kazao je predsjednik

Glasanje o imenovanju Zlate Đurđević, kandidatkinje koju je predsjednik Republike Zoran Milanović predložio za predsjednicu Vrhovnog suda, Sabor je uvrstio u dnevni red.

Oko toga već mjesecima traje prepucavanje predsjednika i premijera, koji tvrdi kako je Milanovićeva kandidatkinja neprihvatljiva za HDZ jer je pristala sudjelovati u protuzakonitoj proceduri izvan javnog poziva.

“Da će biti uvrštena točka u dnevni red da će biti glasanje o kandidatkinji, ako kandidatkinja ne prođe, ići će se u novi javni poziv kako bi se neki drugi ljudi javili na taj poziv”, poručio je premijer Plenković.



Premijer smatra da do pravne krize zbog odugovlačenja postupka neće doći. Rasprava o kandidatima za čelno mjesto Vrhovnog suda očekuje se idućeg četvrtka, a odluka u petak, piše RTL. 

“Predsjednik Vrhovnog suda će biti netko tko je rezultat nekog njihovog internog dogovora. To nije dobro, to je privatluk i to je upravo ono protiv čega i jesam”, kazao je predsjednik Milanović.

“Ovo do sada je bila farsa protuustavna temeljem nekakvog zakona koji je protuustavan, u biti prema Ustavu procedura počinje tek sada, dakle slanjem prijedloga, a ne zahtjeva hrvatskom Saboru koji će učiniti sve da gospođa Đurđević ne postane predsjednica Vrhovnog suda”, dodao je Milanović.

Komentari