Glasovac: Mi Možemo! ne smijemo gledati kao neprijatelje, nego suradnike

screenshot

Danas Glavni odbor SDP-a održava online sjednicu na kojoj će, između ostaloga, razgovarati i o izbacivanju iz stranke Željka Sabe. O tome, ali i drugim temama reporter N1 televizije Elvir Mešanović razgovarao je sa SDP-ovom Sabinom Glasovac.

“SDP-u su svaki izbori jednako važni. Učinit ćemo sve da postignemo što bolji rezultat”, kazala je SDP-ova Sabina Glasovac našem reporteru.

No, tko će snositi odgovornost ako rezultati budu loši? “Po statutu lokalne organizacije su te koje vode stanku na lokalne izbore. One se testiraju na izborima, pa se ide u unutarstranačke izbore. Jednako tako je i na državnoj razini. Nakon parlamentarnih izbora mi u SDP-u imamo unutarstranačke izbore. Međutim, uvijek je tu odgovornost na neki način zajednička i ne možete ju odvojiti. Prosječnom biraču ne znači puno da neke odluke donosi gradska ili županijska organizacija, a za druge je nadležna nacionalna organizacija SDP-a. Njima je sve isto i naravno da su prvi čovjek stranke i njegovi najbliži suradnici tu najistureniji, uvijek se nekako više uz njih lijepi ili uspjeh ili neuspjeh”, kazala je Glasovac

Što se anketa tiče, koje baš ne idu u prilog SDP-u, Glasovac kaže da je slična situacija bila i prije kada su se na horizontu pojavljivale nove stranke, pa spominje ORAH ili Živi zid. “Oni jesu uzeli jedan dio naših birača. Nadam se da će sudbina Možemo! biti iznimka. Mi njih ne smijemo gledati kao neprijatelje, nego suradnike”, kazala je te pojasnila zašto to misli: Jer to pokazuje da većina hrvatskog društva koja želi otvoreni, pravednu, solidarnu Hrvatsku koja se vodi na drugačiji način



Tako da, ako i Tomislav Tomašević dobije na izborima, Glasovac to vidi kao pozitivnu stvar: “Mislim da se Zagreb vodi loše, katastrofalno loše, po štetu većine njegovih građana. Ono što je bitno jest da se nađu snage koje će uspjeti kanalizirati volju te većine birača koji mahom ostaju kod kuće i biti njihov glas. U konačnici ostvariti cilj da se Zagreb oslobodi Milana Bandića i njegove klike. I ako do toga dođemo, nebitan je put kojim se do toga došlo”, pojašnjava Glasovac.

“Ja mislim da to mogu napraviti brojni ljudi koji će raditi srcem za Zagreb, ne samo iz SDP-a, nego i iz svjetonazorski srodnih stranaka”, dodaje.

Na pitanje je li ovo poraz Gordana Marasa odgovara: “Ma ne bih ja to tako rekla. Maras je istinski sociodemokrat i razumije proces i uvjerena sam da za Marasa itekako ima prostora u SDP-u.”

Je li joj laknulo kad je vidjela da je Damir Vanđelić odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba?

“Ne, svejedno mi je. Jer su oni produžena ruka Bandića i kako okrenete, završit će u rukama Bandića. Očito je Vanđelić shvatio što se događa i nije htio sudjelovati u tom igrokazu za mase u kojem zapravo treba biti samo smokvin list koji će pokrivati koruptivne interese”, kazala je.

Zaključno je komentirala i isključene stranačkog kolege Željka Sabe o čemu će se danas razgovarati.

“Odluku o tome donosi Glavni odbor, jer mislimo da je kolega Sabo osoba koja, ako izuzmemo onu činjenicu da je presuđen i odslužio kaznu znate već za što, činjenica je ta da se protiv njega vodi još jedan postupak, za dva kaznena djela. Zamolili smo ga da zamrzne mandat do kraja završetka postupaka koji se protiv njega vode, tj jednog postupka za dva kazne djela. Bitno je što građani žele, to će pokazati na izborima. Želimo prevenirati postupate koji su suprotni sociodemokraciji”, zaključuje Glasovac za N1.

Komentari