Grba Bujević otkrila kada bi se mogle otvoriti autoškole i teretane. Postoji plan i za zdravstvo

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević zadovoljna je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere.

‘Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi,’ kazala je te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti.

“Radilo se dosta i do sada, iako se kaže da su se samo hitnosti radile, ali to nije baš tako, radili su se i onkološki i kronični pacijenti, dijalize… ne krećemo od nule, nego bi u ovom tjednu htjeli postojeće stranje podignuti za 30 posto”.

Grba Bujević ipak ističe da ne mogu nikome jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali očekuju da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.



“Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan”, kaže Grba Bujević.

Komentirala je i održavanje usmenih ispita na fakultetu. Kaže da osobno ne vidi problem u održavanju takvih ispita uz epidemiološke mjere, ali ako za takve ispite ima potrebe.

‘Prosvjeta to zna bolje,’ kaže, a vjeruje da će do kraja mjeseca epidemiolozi objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

“Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti”, zaključila je, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari