Grbin otkrio planove nakon izbora: Objasnio kako je došlo do dogovora s Milanovićem

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Čelni čovjek SDP-a Peđa Grbin otkrio je zašto se odrekao premijerske kandidature, ali otkrio je i planove nakon izbora.

Na početku je rekao kako mu je žao što nije došlo do sučeljavanja s premijerom Andrejom Plenkovićem. “Za to nismo krivi niti vi, niti ja, nego ona kukavica koja se nije drznula niti odazvati se na poziv. Htio sam prikazati koliko je on nekompetentan, a ne samo korumpiran”, rekao je čelnik SDP-a.

Stao je u obranu novinara jer tvrdo da ih premijer stalno napada i ne odnosi se prema medijima s poštovanje, “Kad mi netko postavi oštro pitanje, neću ga odmah prozvati osovinom zla jer znam da je to novinarski posao”, rekao je na pitanje o tome je li mu žao što Plenković neće odgovoriti na oštra pitanja.

Na pitanje zašto je odustao od premijerske kandidature odgovorio je da “su procijenili da je ovo trenutak u kojoj su ugrožene sigurnost i demokracija Hrvatske. Premijer Plenković Hrvatsku želi pretvoriti u lošu kopiju Srbije Aleksandra Vučića. Zato smo se dogovorili sa Zoranom”, krenuo je pa se ispravio.



Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘On želi biti diktator’

“Nisam siguran mogu li reći da smo se dogovorili sa Zoranom” rekao je. Objasnio je kako je do dogovora s Milanovićem uopće došlo. “Do toga je došlo razgovorom, ali detalje tog razgovora ostavit ćemo za memoare. Prije mjesec dana u javnosti smo predstavili ono što smo mislili da je u ovome trenutku najbolje za Hrvatsku, ali četiri dana kasnije nam je Ustavni sud u maniri Lex AP odlučio začepiti usta”, kazao je za Novu TV.

Spomenuo je i transkripte Andreja Plenkovića. “To je čovjek koji bi htio postati diktator! On bi svoje protivnike tjerao u ludnicu, procijeniti koji mediji imaju pravo postavljati pitanja, on zastupnike tjera iz Hrvatske, on Hrvatsku dijeli na dva dijela – onaj koji mu odgovara i koji glasa za njega i na drugu za koju kaže da igra u gostima”, kazao je.

Domovinski pokret mora ukloniti sve plakate o Vukovaru: Traže od njih i javnu ispriku

Grbin je otkrio i prve poteze svoje Vlade. “Mijenjamo Ivana Turudića, smjena ide odmah, mijenjamo lex AP kako bi osloodili hrvatske medije i mijenjamo način izračuna mirovina”, kazao je. Dodao je kako rade s Borisom Lalovcem. “Idemo na rebalans proračuna, osigurat ćemo novac da već u sedmom mjesecu uvedemo trajni dodatak umirovljenicima, kao i da za svako dijete vrtić bude besplatan od devetog mjeseca. Pitao sam Borisa, novca ima”, kazao je.

Komentari