GRLIĆ RADMAN SMATRA KAKO OVO NIJE SAMO MILANOVIĆEV USPJEH Mi na tome radimo već godinama

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske komentirao je promjenu završne deklaracije summita NATO-a kazavši kako su oni na tome radili već godinama.

“Mislim da ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nisu točne. Kronologija događanja demantira taj jedan njegov izričaj da je on navodno riješio u par minuta s glavnim tajnikom. Mi već godinama radimo na našem izričaju – pitanje izbornog zakona koje je uključeno 11. lipnja i 13. lipnja – Daytonski sporazum”, objasnio je ministar.

Napomenuo je još jednom kako je ministarstvo radilo na tom dokumentu i kako je stalni predstavnik Hrvatske pri NATO-u jedini komunicirao s glavnim tajnikom, a sada se sve zasluge pripisuju predsjedniku Milanoviću, piše N1.

“To što je jučer nazvao Jens Stoltenberg, samo je htio vidjeti je li sve u redu. Ne znamo što je predsjednik tu htio učiniti. Bosna i Hercegovina je naša strateška odrednica, naše strateško pitanje. Mi štitimo nacionalne interese, borimo se za jednakopravan položaj hrvatskog naroda u BiH. Jedna je hrvatska nacionalna politika i mislim da su tu sve sastavnice vlasti suglasne kad je u pitanju naš odnos prema BiH, prema položaju Hrvata u BiH i prema Daytonskom sporazumu”, rekao je Grlić Radman.



Komentari