Hajduk pao na praznom Poljudu, Osijek je bio dosta bolji: Kriza Bijelih se nastavlja

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kriza Hajduka ide sve dalje. Osijek je u 30. kolu SuperSport HNL-a s 2:1 savladao Hajduk na praznom Poljudu i nanio im peti poraz u nizu, od čega četvrti baš na Poljudu.

Poveo je Osijek u 19. minuti kada je Jurišić pucao, a njegov udarac od bloka završio kod Matkovića koji je lijepo pogodio iza leđa Buljana kojem je ovo bio debi za Hajduk. Matkoviću drugi gol sezone, prvi je bio protiv Dinama.

Samo par minuta kasnije Brekalo je sjajno probio i prebacio na drugu stranu gdje nikoga nije bilo od Osijeka, a domaćih našao se i Trajkovski koji se samo naklonio i vratio rezultat na početak.

image
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sjajni Kolić briljirao

Pred sam kraj prvog poluvremena veliku grešku Hajduka iskoristio je Mierez. Ofoe vratio Krovinoviću koji je užasno primio loptu, Duarte je uzeo i dao Mierezu koji je zabio za 2:1 s pet metara.



U nastavku Hajduk je bio bolji i imao loptu te tri velike prilike, ali Osijek je ostavljao dojam da zna što radi. Uremović je glavom promašio s tri metara, Kalinić je također glavom pogodio stativu.

Onda je pred sam kraj briljirao Kolić, mladi vratar Osijeka. Čudesno je paradom izvukao pokušaj glavom Pukštasa, a zatim se pridao i bacio pod Kalinića i obranio veliku šansu. Hajduku peti poraz u nizu, a Osijeku važna pobjeda u borbi za Europu. Sada imaju bod više od Lokomotive.

Gvardiol i Kovačić osvajaju Manchester: Hrvati brutalnom igrom oduševili navijače

Komentari