HDZ odgovorio Milanoviću: ‘DP je sinonim za licemjerje, neka budu frajeri i pridruže se prosvjedu’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Veliki intervju koji je predsjednik Republike Zoran Milanović na N1 televiziji izazvao je brojne reakcije.

Osim što, između ostalog, smatra da Ivan Turudić još može biti zaustavljen na putu prema preuzimanju funkcije glavnog državnog odvjetnika, Milanović je spomenuo i da mu je Domovinski pokret bliži od HDZ-a jer nisu toliko opterećeni aferama.

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Izjava koja je odjeknula

“Jasno je da mi je bliži Domovinski pokret od HDZ-a deset puta jer još nisu napravili takve ludorije. Svakom normalnom je bliži Domovinski pokret nego HDZ. To ne znači da bih glasao za njih, ali nisu kompromitirani, dotle smo došli”, rekao je Zoran Milanović.

Na tu njegovu izjavu u nedjelju je iz Domovinskog pokreta reagirao Mario Radić koji je rekao: “Istina je da nemamo afera, a kako vladamo u Vukovaru, tako ćemo sutra vladati i Hrvatskoj.”



Milanović iznenadio izjavom o ‘desnoj stranci’: ‘Oni su mi 10 puta bliži nego HDZ’

HDZ se oglasio na Facebooku

O svemu se sad na Facebooku oglasio HDZ koji to naziva izljevima nježnosti te podsjećaju Domovinski pokret na Milanovićeve “grijehe” te zaključuju da je ta stranka sinonim za licemjerje. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Lijepo je bilo ove nedjelje pratiti izljeve nježnosti između Zorana ‘Lex Perković’ Milanovića i ‘nepokolebljivih’ DP-ovaca.

Kad ih pohvali Titov gardist u ime čitave autoritarne i natražne ljevice, onda im više ne smeta ni to što je taj isti pokušavao spasiti udbaške zločince ni to što je preko noći postavljao ćirilične ploče u Vukovaru i tukao članove Penavine obitelji ni to što je slao specijalce na hrvatske branitelje ni to što je Domovinski rat nazivao ‘građanskim’.

Ne smeta im ni to što je jučer istodobno izrazio, blago rečeno, skepsu prema vraćanju vojne obuke.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i srce
Foto: Facebook

Sad je jasno zašto su DP-ovci, osim jedne časne iznimke, bili protiv Turudića. Koji je, među ostalim, našao hrabrosti da – kao prvi sudac u Hrvatskoj – rehabilitira blaženog kardinala Stepinca. DP-ovcima je glasovanje protiv naložio lik s Pantovčaka koji je u elitnoj jedinici JNA u Beogradu ušao u partiju i potom htio posvađati Hrvatsku s cijelim demokratskim i civiliziranim svijetom kako bi zaštitio nalogodavce najsvirepijih jugokomunističkih zločina u hrvatskom političkom iseljeništvu.

DP – sinonim za licemjerje! Neka budu onda frajeri i pridruže se prosvjedu Peđe Grbina i Sandre Benčić!”

Radić ima poruku za Milanovića: ‘Kako vladamo Vukovarom, vladat ćemo i Hrvatskom’

Komentari