HDZ-ovac O BERNARDIĆU Pretendira biti premijer, a istupa ispod svih civilizacijskih razina

Tomislav Čuljak, HDZ-ov tajnik za odnose s političkim strankama, novinarima je komentirao izjavu šefa SDP-a Davora Bernardića i HDZ-ovu strategiju za predstojeće parlamentarne izbore.

Bernardić je u nedjelju na konferenciji za novinare izvrijeđao predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nazvavši ga “rektalnim alpinistom”.

“Puno riječi je teških palo… Istupanje predsjednika Milanovića, a posebno gospodina Bernardića koji pretendira biti premijer, koja su ispod svih civilizacijskih razina i govori da nema sadržaja u tom čovjeku. Siguran sam da neće dobiti potporu građana na izborima, kad god oni bili”, prokomentirao je Čuljak za N1 televiziju.

Bilo je vidljivo da su aktivnosti bile smišljene da se naprave podjele u društvu i mobilizira određen dio birača. Mi u tome nismo htjeli sudjelovati. Oni se ovako pripremaju, to je njima na čast – dodao je, osvrnuvši se time i na odlazak Milanovića sa svečanosti u Okučanima.



Jandroković je prijavio policiji prijetnje smrću za koje vjeruje da su izravna posljedica uvreda koje je na njegov račun iznio Bernardić.

“Ako je dobio prijetnje, treba prijaviti. Pitanje je uzroka. Da li netko tko želi biti premijer treba ovako istupati, upotrebljavati takve izraze”, rekao je Čuljak. Kaže da to govori sve o Bernardiću i bilo bi korektno da se ispriča. Nije razgovarao s Jandrokovićem, ali ga, kaže, razumije.

Potencijalnu koaliciju Miroslava Škore zasad je, kaže, prerano komentirati.

“To su najave gospodina Škore i potencijalnih partnera, nisu se još dogovorili. Mi razmatramo opcije kojima će HDZ ići na izbore i opcije nakon izbora, tko su nam prihvatljivi partneri. HDZ neće ići u nikakvu suradnju s SDP-om”, rekao je.

Komentari