HDZ-ovci komentiraju šokantan potez Zorana Milanovića: ‘Samo naivni vjeruju u njegove trikove’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U nedjelju, 17. ožujka u Zagrebu se održao 20. Opći sabor, odnosno izvještajni Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Opći sabor se održao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na skup u Lisinski stigli su svi ministri u Vladi, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i aktualni predsjednik Andrej Plenković. Premijer je pri dolasku pred Lisinskim kratko komentirao Milanovićevu odluku oko izlaska na izbore.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rekao je kako će HDZ sigurno pobijediti. Pritom je dodao kako mu je potpuno svejedno hoće li predsjednik države dati ostavku na svoju poziciju. Plenković se zatim uputio u dvoranu.

Pri ulasku ga je dočekalo 2000 razgaljenih HDZ-ovaca koji su mu pljeskali i klicali. Dobro raspoloženi Plenković prolazio je kroz gomilu i pritom im uzvraćao i rukovao se s mnogima od njih.



Pjesma ‘Eye of the tiger’ već je tradicionalna

U pozadini je svirala pjesme “Eye of the tiger” koju je popularizirao Sylvester Stallone u filmu Rocky. Plenković je i prije dva dana na istu pjesmu ušao na stranački skup u Vinkovcima.

Prisjetimo se, Plenković je uveo tradiciju ulaska na pozornicu sa spomenutom pjesmom još 2016. godine kada je pobijedio na parlamentarnim izborima. Naime, i tada mu je pri dolasku u izborni stožer svirala ista pjesma.

Međutim, Plenković je često bio kritiziran zbog izbora pjesme na društvenim mrežama te su mnogi isticali kako pjesma ne odgovara niti stranci niti predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću.

HDZ-ovci se okomili na Milanovića: ‘Ovo je udarac na hrvatski narod i velika sramota’

Jandroković: Novinari su naivni

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, brzo je odgovorio novinarima na pitanje o mogućnosti da on preuzme funkciju vršitelja dužnosti predsjednika Republike ako Zoran Milanović odstupi s te pozicije. Rekao je da su novinari “vrlo naivni” ako vjeruju u te “njihove trikove”.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je komentirajući Milanovićevu odluku i rekao da će to biti “mobilizacija za HDZ-ove birače”, dok je Tomislav Karamarko cinično komentirao sve što se dogodilo u posljednja dva dana.

“Sve je ovo u “montipajtonovskom stilu”, rekao je Karamarko.

“Ovo je sigurno udar na Ustav i ustavni poredak, vidjeti ćemo kako će reagirati ustavni suci. Ne želim prejudicirati, pričekat ćemo sutra, rekao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Komentari