HNS saznao kaznu za utakmicu protiv Turske: Vijesti su apsolutno fantastične

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije HNS-a objavljena je kazna Uefe zbog ustaškog znakovlja na Rujevici na utakmici Hrvatske i Latvije. Odlična je vijest što tribine neće biti zatvorene unatoč najavama.

HNS obznanio kaznu “Danas smo dobili kaznu, a ono što je bitno je da će stadion u Osijeku biti skroz otvoren, bit će gledatelja na stadionu. Kazna je 10 tisuća eura, dvije godine kušnje i s dvije tisuće gledatelja manje. Još jednom smo sretni i zahvalni, smatramo da je ovo velika pobjeda HNS-a, naših građana i navijača.

Vidimo da je Uefa prepoznala sve ono što se napravilo s naše strane da bismo prezentirali pravu stvar, da se HNS bori protiv svih vrsta diskriminacije ” rekao je Kustić.

Zatim je dodao: “Prije toga je prethodno bilo zatvaranje disciplinskog postupka protiv Armenije. Hvala i MUP-u, prekršajnom sudu i svima koji su sudjelovali u pronalasku počinitelja, koji su sankcionirani. Hvala i našem odjelu za sigurnost koji vodi gospodin Jurjević.”



Ni sam Kustić nije vjerovao u pozitivni ishod: ” Dao sam deset posto šanse da bude pozitivan ishod. Ne mogu ulaziti u odluku žalbene komisije Uefe, najbitnije je da su pronađeni počinitelji od a su sankcionirani, što je najbitnije. Prije je bilo da mi budemo kažnjeni, mi platimo i to je to. Najbitnije je da su počinitelji nađeni, o tome smo obavijestili Uefu. Hvala im što su prepoznali našu želju da se to razriješi, želimo se boriti protiv toga. ”

Jurjević je pričao kako spriječiti buduće incidente: “Cilj je prevencija. Ako pričamo o širem problemu, postoji neprimjereno skandiranje koje neću iskoristiti, a nama se često događa u utakmicama domaćeg prvenstva i utakmice reprezentacije kada smo nezadovoljni suđenjem. Zato smo dobili uvjetnu kaznu.

Imali smo 55 tisuća Hrvata koji su to uzvikivali u Rotterdamu. Na utakmici u Rijeci smo imali 8.151 navijača, troje su napravili problem, uhićeni su i osuđeni pa je Uefa donijela jedinu odlučnu odluku. Ako u nogometu bude tako da odgovara za posljedice onaj koji je to napravio, bit će puno bolje društvo.”

Glasnogovornik Pacak komentirao je prodaju ulaznica: “Ne mogu reći koliko će točno ulaznica biti u prodaji. Ovisi koliko će od 1000 ljudi iskoristiti pravo prvokupa. Prodaja će krenuti sutra.”

Komentari