Horor u Finskoj! Maloljetnik pucao po školi: Jedan učenik smrtno je stradao, ima i ranjenih

Foto: X

Dijete, 12-ogodišnji učenik započeo je pucnjavu u finskoj školi u utorak ujutro. Nažalost, jedan od učenika je poginuo, dok su druga dva maloljetnika ozlijeđena i prevezena u bolnicu, a osumnjičenik je uhićen.

 

Teško naoružana policija opkolila je nižu srednju školu, s oko 800 učenika, u gradu Vantaa, nedaleko od glavnog grada Helsinkija, nakon što je primila poziv o pucnjavi oko 9 ujutro po lokalnom vremenu.

Osumnjičenik je kasnije priveden, rekla je policija, a finska televizija MTV Uutiset izvijestila je da ga je policija ulovila 50 minuta hoda od škole. Jedan je svjedok opisao kako je vidio “malog s kapuljačom” kako ispušta nešto na pod prije nego što je kleknuo u trenutku uhićenja.



Osumnjičenik je prilikom uhićenja kod sebe imao vatreno oružje, navodi policija, koja je naknadno izvijestila da je u napadu ubijen jedan a ranjeno još dvoje maloljetnika te da je osumnjičeni također dijete. Njihov identitet nije objavljen.

‘Strancima ne otvarajte vrata’

Iako su prve vijesti pisale o troje ranjenih, u međuvremenu je došlo do promjene. Kako je izvijestio šef tamošnje policije Ilkka Koskimaki, “Danas nešto iza 9 sati u školi u Viertoli dogodila se pucnjava u kojoj je smrtno stradalo 12-godišnje dijete.

Još dvoje djece je teško ozlijeđeno. Izražavam sućut rodbini, školskim kolegama i osoblju”, zaključio je. Motiv napadača i i njegov identitet su ostali skriveni.

Lokalne novine citirale su roditelje koji su kazali da se pucnjava dogodila u učionici, a na cijeli slučaj reagirao je finski premijer Petteri Orpo koji je kazao na društvenim mrežama da ga je pucnjava “duboko šokirala”.

“Moje misli su sa žrtvama, njihovim voljenima i ostalim učenicima i osobljem škole Viertola”, napisao je. “Pomno pratimo situaciju i čekamo ažurirane informacije od nadležnih”.

Očevidac je rekao za Helsingin Sanomat da su dva vozila hitne pomoći i policija napustili školu oko 10 ujutro po lokalnom vremenu.

Užas u Kaštelima: Sjekirom polomio lubanju muškarcu, drugoga ustrijelio

Vantaa se nalazi oko 16 kilometara sjeverno od glavnog grada Finske Helsinkija i dom je za oko 250.000 ljudi. Školu, u kojoj se dogodila pucnjava, pohađa oko 800 učenika.

Komentari