Hrvatska donirala cjepivo Crnoj Gori: Pokazali smo brigu za zemlje u okruženju

Vili Beroš/Robert Anic/PIXSELL

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš i crnogorska ministrica zdravstva Jelena Borovinić Bojović potpisali su danas Ugovor o donaciji cjepiva Republike Hrvatske Republici Crnoj Gori te suradnji Republike Hrvatske i Republike Crne Gore po pitanju transplantacijskog programa.

“Pokazali smo brigu za zemlje u okruženju i bar malo doprinijeli u borbi protiv ove ugroze koja može i mora biti utemeljena na zajedničkim nastojanjima. Dotaknuli smo se i transplantacije, nacionalni program u RH zaživio je već neko vrijeme, postiže rezultate koji su prepoznati van Hrvatske, drago mi je da ga je prepoznala i Crna Gora. Republika Hrvatska napravit će sve da prenese iskustva Crnoj Gori”, rekao je Beroš nakon potpisivanja ugovora.

Crnogorska ministrica zahvalila se Hrvatskoj i ministru Berošu na prijateljskoj gesti.

“Danas smo imali vrlo važne razgovore koji su se odnosili na dvije važne teme. Jedna je Covid-19 pandemija, a druga transplantacijski program gdje smo vrlo zahvalni Republici Hrvatskoj koja je iskazala nakanu da nam pomogne u rješevanju ovog problema. Potpisali smo važan memorandum o suradnji”, rekla je Borovinić Bojović, prenosi N1Komentari