Hrvatski katolički svećenici na krovu Europe: Na malonogometnom turniru po treći put osvojili naslov

Foto: Privatna arhiva

Da je Hrvatska sportski izuzetno talentirana nacija to već znaju svi, a obraz Lijepe naše na malonogometnom terenu osvijetlila je i malonogometna svećenička reprezentacija, koja se u Albaniji po treći put okitila naslovom prvaka Europe.

Naša reprezentacija sudjelovala je na Europskom prvenstvo katoličkih svećenika u malom nogometu, koje je trajalo od 5. do 8. veljače 2024. godine, u Skadru u Albaniji.

Svećenička reprezentacija Hrvatske nije imala lak zadatak u Albaniji, na putu prema naslovu prvaka stajalo je ukupno 17 reprezentacija iz Europe, a na kraju slavljenici su bili naši svećenici, koji su u finalu pobijedili Poljsku s 3:2 i tako po treći put zasjeli na krov Europe.



Sportski i duhovni karakter

Za Dnevno.hr veliki uspjeh komentirao je izbornik reprezentacije vlč. Krešimir Žinić.

“Reprezentacija je sastavljena od svećenika iz cijele Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije, a u nogometu se vodimo geslom ‘u zdravom tijelu zdravi duh’ i u njemu smo pronašli način kako izbaciti stres i negativnu energiju”, rekao je izbornik.

Put naših reprezentativaca do finala nije bio nimalo lagan, kako je ispričao vlč. Žinić opasno su živjeli protiv Mađarske u četvrtfinalu, ali su u zadnjih pet minuta susreta preokrenuli rezultat i pobijedili s 4:2.

U polufinalu pala je Rumunjska s 2:0, a finale protiv Poljske bilo je napeto i na kraju slavodobitno za Hrvate s krajnjih 3:2 te su ponijeli naslov najbolje svečenićke ekipe Starog kontineta, a naš najbolji igrač bio je Tomislav Lukač koji je zabio pet golova na prvenstvu.

Pogledajte koji je najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj: Već duži niz godina uvjerljivo drži prvo mjesto

Komentari