Hrvoje Bujas oštro prema Radničkoj fronti: Niste spremni doista nešto napraviti, stvoriti, kreirati, ali ste spremni otimati

Foto: UGP

Radnička fronta, koja je u zeleno-lijevoj koaliciji, zajedno s platformom Možemo, se na svom Facebook profilu pozabavila bogatstvom Jeffa Bezosa, osnivača Amazona i trenutno najbogatijeg čovjeka na svijetu. Posebno su se osvrnuli koliko je Bezos zaradio dosad po satu.

“Ako Bezos ode na zahod i ostane tamo 10 minuta, on za to vrijeme zaradi koliko i osoba koja živi na granici siromaštva (2 dolara dnevno) tijekom 50 godina”, napisali su, između ostaloga iz Radničke fronte.

Na njihove izračune osvrnuo se Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, koji je zaključio da je Radničkoj fronti biti uspješan najveći grijeh. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“U čemu je problem?



Ne plaća poreze?
Ne plaća place redovno?
Plaće su male?
Krade?

U čemu je problem? Satnica?

Pa vidjeli smo taj socijalizam i satnice u njemu, svi koji su imali hrabrosti su bježali tamo gdje je Bezos krenuo bez ičega i praktički iz garaže… da bi sada bio onaj koji stvara novu vrijednost, diže standarde, zapošljava, donira… kakva do vraga satnica?

Ona u kojoj smo svi bili jednako siromašni i u kojoj je odlazak u Trst bio shopping za mase… na smeće od Ponta Rossa… onaj u kojem su oni na vlasti slali djecu na školovanje u taj “zli” kapitalizam, imali extra benefite i pili skupe whiskije, a ti radnici na koje se volite pozivati jeftine rakije.

Naravno da niste spremni zasukati rukave i doista nešto producirati, napraviti, stvoriti, kreirati, ali ste spremni raspoređivati tj. otimati. Taj film smo vidjeli, bio je loš i završio je lose, u krvi. Ne ponovilo se.

Btw. jasno je odakle je njegovo bogatstvo generirano, postoji jasna geneza uspjeha, umjesto da težimo ka tome kao društvo i kao pojedinci, uvijek se nađu nakakvi kmečavci koji nezadovoljni svojim osobnim (ne)uspjehom žele biti primjer kako (ne)uspješniji tek možemo biti, a oni na vrhu piramide. Neće proći…

Biti uspješan je valjda najveći grijeh koji postoji za te i takove, pa tog treba valjda po “kratkom postupku”…volio bih biti jednog dana uspješan ko Bezos, bar 10-tinu…”, napisao je Bujas na Facebooku.

Facebook

Komentari