Igor Štimac: Ostat će ta jedna velika mrlja. FIFA je nažalost pomogla Argentini

Foto: SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Nekadašnji izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Igor Štimac sada je trener nogometne reprezentacije Indije i nakon argentinskog osvajanja naslova prvaka, osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo u Katru.

“Nakon prvog kola sam bio zabrinut, no kako je turnir odmicao bilo je atraktivnih dvoboja, puno golova, igrača koji su na svoj način obilježili turnir. Vidjeli smo i najbolju finalnu utakmicu vjerojatno u povijesti svjetskih prvenstava, bilo je doista napeto i uzbudljivo do posljednjeg trena. Nogomet je na kraju ipak pobijedio”, rekao je Štimac za Sportklub.

Štimac je predvidio sva četiri sudionika polufinala ovog prvenstva.

“U nas sam vjerovao, naravno da sam malo tu i navijački reagirao. Argentinu sam gledao dosta i prije turnira, znao sam njihovu snagu, a malo i karmu. Francuzi su s Kylianom Mbappeom permanentni favorit i bez obzira na to što im je nedostajalo dosta igrača izgledali su moćno. Maroko mi je bio oduševljenje, ali njih sam baš zbog tog ‘dark horsea’ stavio među četiri najbolje momčadi”, kaže.



Naslov svjetskog prvaka na kraju je osvojila Argentina.

“Ostat će ta jedna velika mrlja. FIFA je nažalost pomogla Argentini. Meni je to puno veći problem od cijele fame oko organizatora Svjetskog prvenstva. Bez obzira na to što je Lionel Messi igrao dobro, što je reprezentacija koja je dobro posložena, gorak se okus neće moći isprati”, rekao je Štimac.

Dodao je da, po njegovom mišljenju, nitko nije igrao bolji nogomet od Diega Maradone.

“Svaka čast Messiju na dva divna nogometna desetljeća, na rekordima, trofejima, ali Diego je bio moćniji. Mogao je sam više, mogao je slabije momčadi učiniti velikim. Meni će ostati zauvijek broj jedan”, kaže.

 

Komentari