Inicijativa Ivo Pilar: Je li Krešo Beljak šizofren?

N1

Građanska inicijativa Ivo Pilar u priopćenju proziva čelnika HSS-a Krešu Beljaka zbog njegovih izjava oko obilježavanja obljetnice bleiburgške tragedije te ga podsjećaju kako je nekad govorio.

“Unuk jednog od pripadnika Ustaškog pokreta, Krešimir Beljak, 2017., objasnio je hrvatskoj naciji kako većina ustaša nije imala veze s fašizmom nego su bili hrvatski domoljubi te kako su njegova djeda domoljuba i ustašu ubili partizani”, navodi Inicijativa referirajući se na članak u Večernjem listu.

Inicijativa zatim dodaje reakciju Kreše Beljaka na obilježavanje mise zadušnice u Sarajevu iz ove godine.

“Ove, 2020. godine, Krešimir Beljak prosvjeduje zbog prijenosa Svete mise na HRT-u za žrtve Bleiburga i tvrdi kako su se koljači u genocidu nad hrvatskim narodom 1945. ponijeli isto kao i Hrvatska vojska 1995. Nameće se pozitivan odgovor na pitanje je li ovaj čovjek teško duševno bolestan. Neka struka kaže svoje”, zaključuju iz Inicijative u priopćenju u kojem su se pitali “je li Krešo Beljak šizofren”.



Članovi Inicijative Ivo Pilar podsjećaju i na čin Ivice Račana kao nekadašnjeg predvodnika ljevice koji se 2002. poklonio na Bleiburgu…, prenosi Dnevno.hr.

Komentari