Iskaz USKOK-u: Bandić ima kuhinju vrijednu 50 tisuća eura. Nije ju prijavio u imovinskoj kartici

Goran Mehkek / CROPIX

Milan Bandić u svojem elitnom stanu u Zagrebu ima kuhinju marke Schiffini vrijednu čak 50.000 eura, odnosno 375.000 kuna. Toliko vrijedi dvosoban stan u Koprivnici od 50 kvadrata.

Otkrio je to zagrebački arhitekt Ante Vrban tijekom iskaza Uskoku koji ga je ispitivao o Bandićevu stanu i namještaju. Vrban je uređivao Bandićev, ali i stan njegove kćeri Anamarije koji je tada bio u vlasništvu obrtnika Željka Šelendića.

Vrban je potvrdio ono o čemu se mediji izvještavali: Bandićev penthouse u Bužanovoj proteže se cijelom etažom na barem 200 kvadrata. To znači da su dva luksuzna stana spojena u jedan.

No, u imovinskoj kartici upisana je samo polovica te površine, odnosno samo jedan stan, dok se druga polovica i dalje vodi na njegova brata. Ipak, Vrban veli da je riječ o jednom stanu kojeg koristi Bandićeva obitelj.



Foto: SCHIFFINI / Dizajnerska luksuzna kuhinja talijanske marke Schiffini
Fendi sofa i garnitura kakve je nabavio Milan Bandić
Garnitura Fendi čija cijena doseže i 50.000 kuna / Foto: FENDI

Milan Bandić ima plaću od 18.000 kuna i nikakva druga primanja. Otkud mu onda golemi stan, kuhinja vrijedna 50.000 eura, stol Fendi u blagovaonici od 7000 eura, tri sofe Fendi od po 50.000 kuna, dizajnerski stolci od 1500 do 5000 eura svaki?

Vrban je priznao kako je uređivao i stan obiteljskog prijatelja Bandićevih Željka Šelendića, onaj isti kojeg je nedavno kupila Vesna Bandić svojoj kćeri.

Vrban veli kako je Anamarija Bandić u tom stanu živjela s dečkom od 2005. godine plaćajući samo režije. U tom stanu je namještaj iz salona ekskluzivnog namještaja Somec interijeri vrijedan 279.000 kuna.

Spominju se i stanovi na Krugama, Vrbanima i Gračanima, koje je Uskok bio blokirao sumnjajući da su Bandićevi, kao i kuhinja njegove zamjenice Jelene Pavičić-Vukičević, koju je Vrban također odabrao u Somecu, zaključuje Večernji.

Komentari