‘ISPOLJAVANJE PRIMITIVIZMA’ Torcidaši Prosinečkog nazvali četnikom, reagirali iz Rudeša: Evo što su poručili

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hajduk nastavlja dominirati HNL-om, Bijeli su upisali novu pobjedu i tako još pojačali pritisak na Dinamo. Ali dio navijača osramotio se uvredama na račun Roberta Prosinečkog, legende hrvatskog i svjetskog nogometa…

“10 eura, može, hvala. Ipak četniku nije plaća mala”, transparent je koji je Torcida pokazala u Kranjčevićevoj.

Reagirao je Rudeš na svojoj Facebook stranici.

‘Najružnije ispoljavanje primitivizma’
Priopćenje zagrebačkog kluba prenosimo u cijelosti.



“NK Rudeš uz Prosinečkog

Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.”

U nastavku je i izjava Stipe Čondrića, direktora Rudeša:

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

“Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini.

I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu.

I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika.

Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su ‘tapeti’ i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili.”

U svakom slučaju, navijači opet dominiraju medijskim prostorom, a ne istinski junaci, nogometaši…

Komentari