Jakirović progovorio o aferi koja potresa hrvatski nogomet: ‘Greške im se gledaju pod povećalom…’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sergej Jakirović se na klupi Dinama priprema za novi derbi kola u SuperSport HNL-u, ovog puta na gostovanju Dinama protiv Osijeka na travnjaku Opus Arene, a prije utakmice koja je na rasporedu u nedjelju u 17:30 sati, Jakirović je pred novinarima govorio i o aferi koja potresa hrvatski klupski nogomet, s nizom snimki koje dolaze u javnost iz VAR prostorija, a tema su pritom i sudačke odluke.

“Klub je jučer dao službeno priopćenje zajedno s još nekoliko klubova i to je sve što ću ja reći. Suci su pod pritiskom kao i svi mi, greške im se gledaju pod povećalom, rekao bih čak više nego u Europi. I strani suci griješe, no to je sastavni dio sporta. Kad je Švicarac sudio penal za nas protiv Betisa bio je sedam metara daleko pa ga je prevarilo, no VAR ga je srećom ispravio. VAR je sigurno pravedniji, no pitanje je kako ga se koristi”, rekao je Jakirović, a potom se dotaknuo riječi Marijana Kustića, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, koji se ne bi protivio javnom objavljivanju snimki iz VAR prostorija.

“Ne znam kakvo stajalište ima UEFA i druge države, ali ja se time ne bavim. Okej, vidiš tko ti sudi, pa da vidiš kriterij, kako će suditi, to je sasvim normalna priprema za utakmicu. Ako HNS donese tu odluku, ja nemam ništa protiv”, rekao je o tome Jakirović.


Na fotografiji: Sergej Jakirovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pričao i o suđenju

Tema su snimke iz VAR prostorija, ali tema je i suđenje u Hrvatskoj, čega se Jakirović također dotaknuo. “Pa ne znam tko je pokraden, ispada da smo svi pokradeni. Ali, po ovome što je izašlo, nitko tu nije oštećen, donesene su pravedne odluke. Sad je li zaleđe milimetar ili nije…”, rekao je trener Dinama.



“Ja krećem uvijek od sebe, izgubili smo s 0:3 od Lokomotive, imao sam dvije zamjerke koje su se pokazale točnima, ali kakav bih ja bio trener da se nakon 0-3 vadim na suđenje. Pogriješio sam ja, pogriješili su oni, svi smo ljudi od krvi i mesa. Negdje ti daju, negdje uzmu, možda sam lud čovjek, ali mislim da ako se greške i dogode da nisu namjerne”, dodao je Jakirović.

Za momčad koju vodi slijedi novi derbi, nakon onog prošlotjednog protiv Rijeke, a utakmica u Osijeku važna je i za Dinamo koji želi držati korak s Rijekom i Hajdukom na vrhu ljestvice, ali i za domaće Osječane koji će se htjeti iskupiti za ispadanje u SuperSport Kupu Hrvatske ranije ovog tjedna četvrtfinalnim porazom od Lokomotive.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Uvredljive riječi za Brodića

S prošlotjednog derbija, onog u kojem su Dinamo i Rijeka igrali na travnjaku Maksimira, a Dinamo je slavio s 1:0, pojavila se još jedna snimka na kojoj se čuje kako netko govori: “Vidi ovog Brodića debelog”. Pritom se misli na Frana Brodića, koji je golom iz penala u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice donio Dinamu pobjedu.

Komentari