Jandroković: Milanović se služi ideološkim podjelama. Sad se dvaput pojavio u dva tjedna napravio kaos i otišao

Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković prozvao je u subotu predsjednika Zorana Milanovića da je, zbog nesposobnosti čelnika SDP-a, preuzeo vodstvo lijevog političkog spektra te da se služi ideološkim podjelama bez kojih ta opcija jednostavno ne postoji.

Potpuno je jasno da je predsjednik Republike, zbog toga što je očito da je aktualni predsjednik SDP-a nedovoljno sposoban da vodi neku artikuliranu politiku, preuzeo vodstvo lijevog političkog spektra, primarno SDP-a, rekao je Jandroković novinarima nakon mise u crkvi Svete Mati Slobode.

(FOTOGALERIJA) Na obljetnici ubojstva redarstvenika u Borovu opet simboli HOS-a i natpisi ‘Za dom spremni’



Milanovića je prozvao da je ideološku frontu otvorio u Jasenovcu gdje je izjavio da treba maknuti HOS-ovu spomen-ploču s ustaškim pozdravom, a nastavio je jučer u Okučanima, gdje je zbog napisa “Za dom spremni” na majicama nekih od sudionika napustio obilježavanje VRO “Bljesak” .

Ideološke podjele

„Oni se bave ideološkim podjelama, oni bez toga jednostavno ne postoje i to je ta strategija“, rekao je Jandroković, dodavši da on u tome ne želi sudjelovati.

Čelnik sabora rekao je da se on s kolegama i prijateljima poklanja hrvatskim braniteljima, junacima Domovinskog rata i slave hrvatske pobjede, poručujući Milanoviću da sve ono što se dogodilo nosi na svojoj savjesti.

Milanović: HOS-ovu ploču u Novskoj treba maknuti i negdje baciti

Osvrćući se na Milanovićeve prozivke za kukavičluk i strah jer nisu reagirali na HOS-ove majice Jandroković je rekao da je to taj rječnik koji želi isprovocirati podjele. „Mislim da onaj tko je otišao, tko nije ostao i borio se taj je pokazao svoj takozvani karakter“, rekao je.

Jandroković je kazao i da je “razmišljao zašto nam sve to treba”. „S jedne strane imate premijera i ministre koji 24 sata dnevno rade i bore se protiv epidemije, rade na mjerama za hrvatsko gospodarstvo, osigurali su sigurnost građana i imate čovjeka kojeg nismo zadnjih mjeseci viđali, a sad se dvaput pojavio u ova dva tjedna napravio kaos i otišao“, kazao je.

Tvrdnje Miroslava Škore da je to dogovor i uvod za koaliciju, Jandroković je nazvao besmislicom. Kako bi to bilo dogovoreno, upitao je, utvrdivši da se radilo o smišljenoj provokaciji koja je došla od strane predsjednika.

Škoro: To što rade HDZ i SDP je degutantna, ali dogovorena priča. Njima su najvažniji izbori

Smatra da je sve počelo u Jasenovcu, gdje je Milanović „ničim izazvan dao onu izjavu i ona je otvorila sve prijepore koje sad pratimo.

Jandroković je poručio da imamo puno važnije zadaće od ideoloških svađa, te da se Hrvatska uspješno bori s epidemijom i jedna je od najuspješnijih zemlja, zahvaljujući vladi i stožeru kojeg se također, kazao je želi kompromitirati.

Medved: Milanovićevo ponašanje neprimjereno

Postupak predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je u petak napustio obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Bljesak” potpuno neprimjerenim prema žrtvama Domovinskog rata u subotu je ocijenio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

“Osobno sam stava da je ovo potpuno nepotrebno, da je ovo neprimjereno, neprimjeren odlazak predsjednika države i vrhovnog zapovjednika sa svečanosti i komemoracije za vrijeme izvođenja državne himne. Neprimjereno je to da nije našao za shodno pozdraviti gospođu Ljerku Perišin, udovicu našeg poginulog heroja Rudolfa Perešina, naše stopostotne invalide koji u bili nazočni. Dakle, potpuno je neprimjereno se na taj način odnositi prema žrtvama iz Domovinskog rata. Ako smo nezadovoljni s određenim postupanjima ili s određenim, pa i zakonskim, rješenjima, za to postoji i vrijeme i mjesto i prostor i način kako ćemo to inicirati”, rekao je Medved.

Udruga dragovoljaca HOS-a: Milanović je u Jasenovcu uvrijedio HOS-ovce, bijegom iz Okučanima sve branitelje

Jandroković, Medved, Krstičević i Grlić Radman na misi u Svetoj Mati Slobode

Čelnik sabora Jandroković, ministar Medved, te ministri Damir Krstičević i Goran Grlić Radman bili su na misi misi zadušnici za hrvatske branitelje poginule u operaciji “Bljesak” te poginule hrvatske policajce u Borovom Selu i poginule u raketiranju Zagreba.

„Jučer i danas sjećamo se hrabrih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali svoj život za domovinu, prema njima osjećamo poštovanje, zahvalnost i oni zaslužuju trajno sjećanje jer su svoj život ugradili u našu slobodu i neovisnost Hrvatske“, rekao je Jandroković.

Uz one koji su dali svoj život sjećamo se i veličanstvene pobjede u operaciji Bljesak, kazao je Jandroković, dodavši da je to je jedna od najbriljantnijih operacija Domovinskog rata koji je slomio kralježnicu politici velike Srbije nakon čega je postalo jasno da će Hrvatska u operaciji Oluja osloboditi sva svoja okupirana područja.

Milanović: Oznaci ‘Za dom spremni’ nije mjesto na ovakvom mjestu. To je namjerna provokacija i smatram to gaženjem žrtava

Komentari