KAKAV PEH! Ovo je definitivno neočekivano: Braća Sinković na Svjetskom prvenstvu ostali bez medalje

Željko Puhovski/Cropix

Martin i Valent Sinković nisu na Svjetskom prvenstvu u Češkoj uspjeli osvojiti medalju u dvojcu na pariće.

Braća Sinković, apsolutni vladari veslanja, osvojili su tek četvrto mjesto. Pobijedili su Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androdias s vremenom 6:09.34, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:10.52) , a treći Australci David Bartholot i Caleb Antill (6:11.92). Sinkovići su za pobjednicima zaostali pet i pol sekundi.

Martin i Valent su u polufinalu potpuno neočekivano izgubili utrku, ali su se ipak plasirali u finale u kojem su veslali u za njih netipičnoj stazi broj šest. Čitavu utrku nisu uspijevali naći pravi ritam i prvi put su nakon 2010. godine jedno veliko natjecanje završili bez medalje.

Polufinalna utrka bila je tek druga u dvojcu na pariće u kojoj od 2014. nisu pobijedili. Od te utrke na Svjetskom kupu u Aiguebeletteu do četvrtka i polufinala ovog Svjetskog prvenstva Sinkovići su pobijedili na 43 utrke u ovoj disciplini zaredom. Nevjerojatna braća Sinković u karijeri su osvojili 19 medalja na velikim natjecanjima od čega čak 14 zlatnih, prenosi Index.



 

Komentari