Kaos u zračnoj luci u Beogradu : Zbog nevjerojatne greške kasnili letovi

Screenshot: Instagram

Više od 20 domaćih i međunarodnih letova iz beogradske zračne luke “Nikola Tesla” kasnilo je, neka polijetanja su otkazana zbog naknadnih sigurnosnih provjera u nedjelju kasno popodne i navečer, a posljedično će kasniti i više povratnih letova nacionalne kompanije Air Serbia, uključujući i let Beograd-Zagreb.

Ranije u nedjelju, aerodromska uprava priopćila je da policija, zbog pogreške u obveznom redoslijedu kretanja putnika na terminalu zračne luke, provodi izvanrednu sigurnosnu kontrolu zgrade i da će zbog tih procedura uslijediti kašnjenja pojedinih letova.

U međuvremenu je objavljeno da je MUP okončao provjeru i da se normalizacija zračnog prometa očekuje u najkraćem mogućem roku. Prema podacima ažuriranim u nedjelju oko 21.15 na mrežnoj adresi zračne luke, nacionalna aviokompanija je otkazala letove za Duesseldorf, Frankfurt i Berlin, dok na listi odlazaka nema statusa za let do Kopenhagena i za Ljubljanu.

Pomoćnica ministra građevinarstva, prometa i infrastrukture Verica Ječmenica priopćila je da “operater aerodroma jedini snosi odgovornost za probleme koji su nastali”.



Instagram

Vlada krivi upravu

Zračnom lukom u Beogradu kao koncesionar upravlja francuska tvrtka Vinci, a ovaj incident jedan je u nizu za koji resorno ministarstvo krivcem vidi vodstvo tog aerodroma.

Ministarstvo je naložilo izlazak inspekcija koje će po završetku nadzora “pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih osoba prema Zakonu o zračnom prometu”, priopćeno je u nedjelju.

“Aviokompanije koje su pretrpjele štetu rješavat će svoje odnose s operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran”, poručila je pomoćnica ministra.

Foto: Facebook

Kaos

U jednom trenutku u zračnoj luci se nalazilo 800 putnika koji su morali biti evakuirani zbog kontrole, piše Telegraf, a zbog silne gužve jedna je žena pala u nesvijest.

Država nudi brojne nekretnine za zakup: Provjerite što se nudi i kakve su cijene

Zbog greške zaposlenika zračne luke Nikola Tesla u Beogradu pomiješali su se putnici koji su stigli iz Skopja i oni koji su trebali otputovati te je zbog toga u zračnoj luci nastao kaos, a brojni letovi su zbog toga morali biti otkazani, piše portal.

Komentari