Kći prvog predsjednik podržala Plenkovića: Vjerujemo u njegovu pobjedu

Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon dugog izbivanja iz javnog života, kao i sa stranačkih skupova, Nevenka Tuđman, kći prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, došla je večeras podržati aktualnog šefa vladajuće stranke Andreja Plenkovića na njegov predizborni skup u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, gdje su Plenković i njegov tim “Odvažno za Hrvatsku” članovima i članicama HDZ-a predstavili svoj program.

“Ovo je prigoda da damo podršku Andreju Plenkoviću. Vjerujemo u njegovu pobjedu”, rekla je za Jutarnji list Nevenka Tuđman, objašnjavajući zašto se nakon dugo vremena pojavila u prvom redu stranačkog, točnije predizbornog skupa Plenkovićevog tima koji će se 15. ožujka na unutarstranačkim izborima boriti s “Opcijom za promjene” predvođene Mirom Kovačem za osvajanje čelnih mjesta u HDZ-u.

Bez obzira na to što Nevenka Tuđman danas nema stvaran politički utjecaj, njena potpora Andreju Plenkoviću ima simboličku važnost za članove HDZ-a, posebno u kontekstu činjenice da njezin brat Stjepan otvoreno podržava kandidaturu Mire Kovača za novog šefa HDZ-a, a drugi brat Miroslav drži ekvidistancu u odnosu na Plenkovića i Kovača, piše Večernji.hr.

“Članovi moje obitelji imaju svoja mišljenje, svatko je osoba za sebe. Živimo u demokraciji, svatko može birati koga želi, a mi vjerujemo u Plenkovića”, rekla je Nevenka Tuđman.



Tuđmanova obitelj dala podršku Kovaču

Komentari