Komentator sramotno izvrijeđao Vidu, al se izvukao na sudu: ‘Toliko je ružan, ne smije biti na televiziji jer i djeca gledaju’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Svakakva iznenađenja znaju doživjeti profesionalni nogometaši, a jedno od takvih imao je Domagoj Vida, koji je zbog jednog slučaja sve odveo i pred sud. Razlog za sudsku borbu bio je u uvredi koju je na račun iskusnog obrambenog igrača hrvatske reprezentacije imao Sierd de Vos, 63-godišnji nizozemski televizijski komentator, poznat po tome da tu i tamo zna prijeći granicu dok prati utakmice.

Dok je Vida igrao za Bešiktaš i u Europi se sa svojom momčadi susreo s Ajaxom, iskusni Vatreni je na središtu terena bio s Ajaxovim kapetanom, srpskim reprezentativcem Dušanom Tadićem, a tada su odjeknule De Vosove riječi.

“Bešiktaš mora tražiti posebnu dozvolu kako bi Vida igrao večeras. Vida je toliko ružan da inače ne smije biti na televiziji u večernjim satima jer i djeca gledaju”, ružno je Nizozemac napao hrvatskog reprezentativca, a zbog tih riječi, Vida je De Vosa tužio.

Sud nije kaznio komentatora
Riječi koje su odjeknule dogodile su se preklani prije susreta Bešiktaša i Ajaxa u Ligi prvaka. Vida je na njih reagirao tražeći 5.000 eura odštete sudskim putem, no sud mu nije dao za pravo, barem što se tiče traženja kazne za nizozemskog komentatora.



“Publici je jasno da se radi o šaljivom komentaru, koji nije smiješan, nego deplasiran i neukusan”, stoji u objašnjenju zbog čega komentator De Vos nije bio kažnjen.

Sudsko objašnjenje da se radilo o šali se, tako, pokazalo presudnim, a De Vos se u ovoj situaciji izvukao sretno. Nije bilo kazne, a u slučaju koji je tužbom pokrenuo Vida, bila je to još jedna situacija u kojoj se iskusni Vatreni ‘zakačio’ s Nizozemcima.

U toj zemlji Vidu pamte i zbog namigivanja nakon što je u utakmici Dinama i Lyona u Ligi prvaka svojedobno namignuo protivničkom igraču Gomisu nakon petog gola francuskog kluba, na putu do pobjede sa 7:1.

Lyon je time prošao dalje u Ligi prvaka, a ispao je Ajax, što je pogodilo njegove navijače i ostalo je upamćeno u Nizozemskoj.

Komentari