KOMPROMITIRAO VINOGRADSKU BOLNICU Pacijent nije dao do znanja da je bio u kontaktu sa pozitivnim, zaražena liječnica?

Ilustracija Foto: Cropix

Koronavirus je stigao i u KBC Sestre milosrdnice, javlja Jutarnji.

Prema riječima ravnatelja Marija Zovka, u četvrtak je u bolnicu vozilom Hitne pomoći došao muškarac starije životne dobi koji je pao i imao prijelome te rupturu slezene, piše Jutarnji.

“Naravno, ispitan je više puta ima li sumnju da je bio u kontaktu s oboljelim od koronavirusa, odnosno postoji li ikakva bojazan da bi mogao biti zaražen. Na sva pitanja odgovorio je negativno, tako da je hitno odvezen na operaciju”, rekao je Zovak.

Nakon uspješno odrađene operacije, pacijent je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja te je sljedeći dan, u petak, dobio temperaturu 37,5. No nakon takvih operacija povišena tjelesna temperatura nije neuobičajena.



Pacijent je odmah testiran na koronavirus te je noćas došla potvrda kako je pozitivan.

Jutarnji doznaje kao je pacijent tajio da je bio u kontaktu s osobom koja je došla iz Njemačke i bila pozitivna na virus.

“Tijekom dana nazvala nas je obiteljska liječnica pacijenta i rekla da je muškarac bio u kontaktu s rođakom koji mu je došao u posjet iz Njemačke, te da je istom potvrđen koronavirus. Što znači da pacijent nije prijavio da je nekoliko dana bio u kontaktu s rođakom koji je došao iz zemlje u kojoj bukti epidemija”, rekao je Zovak Jutarnjem.

Pacijent je prebačen u Zaraznu, a ostali pacijenti su razmješteni. Kompletni prostori su dezinficirani.

“Ovo je još jedan podsjetnik ljudima da se ponašaju odgovorno jer ugrožavaju druge. Ugrožavaju liječnike, one iste koji će im trebati, a još više ugrožavaju pacijente koji su zbog svojih bolesti vitalno ugroženi i zahtijevaju intenzivnu skrb”, rekao je Zovak za Jutarnji.

Epidemiolozi upravo provjeravaju je li zaražena jedna liječnica. Prema informacijama iz bolnice radi se o liječnici s nefrologije, a ministar Vili Beroš je za N1 potvrdio kako ima informacije o tom slučaju te da epidemiolozi rade svoj posao.

Komentari