Korejski izaslanik prošetao centrom Zagreba, na Dolcu ga zadesila neočekivana situacija

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Nacionalne skupštine Republike Koreje Kim Jin-pyo u službenom je posjetu Hrvatskoj. Nakon susreta s Andrejem Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem, obišao je centar Zagreba.

Kim Jin-pyo u službenom je posjetu Hrvatskoj. Tijekom obilaska u suvenirnici na Krvavom mostu kupio je kapu, a na tržnici Dolac nekoliko limuna. Limune je pokušao platiti karticom, ali nije uspio jer se na tom štandu plaća samo gotovinom.

Predsjednici Jandroković i Kim u četvrtak su ocijenili odnose dviju zemalja odličnima i izrazili zadovoljstvo njihovim intenziviranjem, osobito tijekom 2023. godine.

Odnosi su dodatno ojačani tijekom posjeta predsjednika Vlade Republike Koreje Hana Hrvatskoj u listopadu prošle godine uspostavom Strateškog partnerstva usmjerenog na budućnost.



Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Unapređenje suradnje i prijateljstva

Posjet daje novi zamah daljnjem unapređenju suradnje i prijateljstva među državama, za što je potvrđen snažan obostrani interes. U tom kontekstu je posebno važnim ocijenjeno čvršće povezivanje skupina prijateljstava i pojedinih odbora dvaju parlamenata, prenosi Danas.

Sugovornici su pohvalili vrlo dobru suradnju dviju država u područjima obrazovanja, kulture i unutarnjih poslova te se složili kako postoji veliki prostor za daljnje unaprjeđenje gospodarske suradnje.

U tom kontekstu predsjednik Jandroković posebno je istaknuo područja obrambene i znanstveno-tehnološke suradnje. Dodao je kako je Hrvatska otvorena za korejska ulaganja, primjerice u IT sektor, u energetiku te željezničku i drugu infrastrukture.

Joe Biden Angelu Merkel pomiješao s europskim čelnikom koji je godinama mrtav: Samo gaf ili?

Komentari